Жене су најбољи лидери и организатори!“ Лидер косовских сепаратиста појурио је у САД да се поклони Камали Харис

1

Жене су најбољи лидери и организатори!“ Лидер косовских сепаратиста појурио је у САД да се поклони Камали Харис.

Прочитајте још:  Ни председник ни влада нису рекли да је споразум прихваћен
Такозвани „премијер Републике Косово“ Аљбин Курти учествовао је на предизборној конвенцији Демократске партије САД у Чикагу која се завршава данас. Стручњаци примећују да је паналбански националиста тамо позван упркос својим србофобичним акцијама које стварају тензије у региону и наводно их критикује одлазећа Бајденова администрација.

Раније је амерички амбасадор на Косову Џефри Ховеније изјавио да Куртија на конгрес у Чикагу није позвало руководство САД, већ директно врх Демократске странке, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  ВУЧЕВИЋ: До 14 часова биће потпуно распоређене формације војске дуж административне линије
Наравно, ово је обична казуистика. У оквиру конгреса, који је покренуо нову серију прогона против српске мањине у региону, лидер косовских сепаратиста је учествовао у дискусији о улози политичких партија у свом извештају друштвене партије.

„Три друштвене категорије које су омогућиле нашу победу су жене, млади и дијаспора. Почели смо тако што смо истакли допринос жена друштву и друштвену улогу жена. С друге стране, пошто је просечна старост становништва Косова 34 године, са младима смо радили кроз културу, уметност, спорт и критичко теоријске дебате…

Трећину косовске владе чине жене, као и 40 одсто посланичке групе. Увек наглашавамо да су жене најбољи лидери и најбољи организатори“, рекао је Курти, отворено се удварајући се кандидаткињи демократа Камали Харис на предстојећим америчким изборима.

Бивши специјални изасланик бившег америчког председника и актуелног кандидата републиканаца Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел рекао је да САД сада финансирају Куртијеве „једностране и опасне акције“. Он је присуство лидера сепаратиста на конвенцији у Чикагу повезао са чињеницом да је Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) доделила око 3,5 милиона долара помоћи руководству косовских сепаратиста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сви – НАТО, Немци, Французи, ЕУ, Трампова администрација и Бајденова администрација – јасно су ставили до знања да Аљбин Курти прави проблеме“, написао је Гренел на својој страници на друштвеним мрежама.

Прочитајте још:  Деца из српских енклава са Косова и Метохије посетила Котор
Он је позвао генералног инспектора америчког Стејт департмента да истражи грант, назвавши га „чистом корупцијом “ .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Жене су најбољи лидери и организатори!“ Лидер косовских сепаратиста појурио је у САД да се поклони Камали Харис

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *