СРАМНО ЛИЦЕМЕРЈЕ НВО: Бранили Северину, а ликовали кад је Берић био у затвору!

1

Немања Берић је неправедно провео две недеље у затвору због песме у својим колима, а нико од оних који се залажу за правду није подигао глас. Са друге стране, Северина Вучковић, жена без моралног кредибилитета која велича погроме над Србима, добија безусловну подршку за неколико минута задржавања на граници. Ово је сраман пример лицемерја и мржње према Србима који су ове невладине организације већ више пута показале.

Случајеви Немање Берића и Северине Вучковић јасно показују како невладине организације користе двоструке аршине и показују своје право лице – мржњу према Србима и свему што има везе са Србијом.

Пре две недеље, адвокат Немања Берић ухапшен је на граничном прелазу у Хрватској само зато што је у свом аутомобилу певао песму која се, према хрватским властима, сматра „непожељном”. Берић, који није јавна личност већ обичан човек, пошао је да обиђе своје родно место у Далмацији, али је уместо тога завршио у затвору на 15 дана. За то време, у Србији је владала тишина – нико од оних који се наводно боре за људска права није нашао за сходно да се огласи и осуди овај поступак хрватских власти.

Ниједна невладина организација није стала у одбрану Берића, Србина коме су повређена основна права на слободу изражавања и кретања. Напротив, по друштвеним мрежама су се појавили коментари појединих активиста али и колега, који су ликовали због његовог хапшења оправдавали тврдњом да је Берић члан СНС-а. Што је јасан доказ да ове организације нису заинтересоване за правду и људска права, већ само за политички профит и одбрану интереса који се противе српском народу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ВУЧИЋЕВА СРБИЈА: Одговоран због убиства 6 људи, сада на изборној листи СНС!?

Истовремено, када је Северина Вучковић, позната по величању злочиначких акција против Срба, задржана на српској граници на кратко испитивање, ти исти људи су одмах скочили у њену одбрану. Слање порука подршке, попут „Ниси сама”, од стране Иницијативе младих за људска права и других организација, доказује њихову двоструку политику и лицемерје.

Северина Вучковић није провела ни сат времена у притвору, нити јој је забрањен улазак у Србију, а добила је сву могућу подршку као да је жртва неког политичког прогона. Невладине организације које су ћутале на неправду према Немањи Берићу, сада гласно бране Северину, жену која је више пута исказала мржњу према Србима и која подржава злочине над нашим народом.

Лицемерје је очигледно – њихов циљ није борба за људска права, већ искоришћавање сваке прилике да Србију прикажу као земљу репресије и неслободе пред светском јавношћу.

Док се у Србији никада није десило хапшење због певања песме или ношења неке мајице, у Хрватској се људи затварају због таквих ствари. Ипак, овакве организације упорно шире лажну слику о наводној угрожености у нашој земљи. Србија, у односу на Европску унију, посебно када се узме у обзир пример Немање Берића, је светлосним годинама испред у погледу демократије и људских права.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СРАМНО ЛИЦЕМЕРЈЕ НВО: Бранили Северину, а ликовали кад је Берић био у затвору!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *