БОГОРОДИЧИНЕ ЗМИЈЕ У ЦРКВИ! Чудесан феномен поново задивио вернике уочи Велике Госпојине

0
велику

Православни верници широм света данас, 28. августа, прослављају Успење пресвете Богородице – Велику Госпојину. Један од најзанимљивијих феномена који се понавља сваке године на овај празник одвија се на грчком острву Кефалонија, где змије већ деценијама улазе у цркву, окупљајући се пре свега око иконе Мајке Божије. Овај необјашњиви феномен поновио се и ове године, привлачећи пажњу бројних верника и радозналих туриста.

Још пре 14 дана, као што је то случај сваке године, мале змије, познате као “змије Пресвете Богородице”, почеле су да се појављују у сеоској цркви Маркопуло – цркви Госпе Фидусе. Према речима локалних верника, змије изгледају као обичне змије, али се понашају на необичан начин – уместо да плаше присутне, оне делују мирољубиво и готово као да траже благослов. Научници и даље немају објашњење за овај феномен, али за многе вернике, ово није питање науке већ чистог израза Божије силе.

Змије се појављују сваке године тачно око 15. августа, када се по старом календару обележава Успење Пресвете Богородице. Локални становници и верници верују да је појава змија знак благослова и духовне заштите. Према предању, змије су се први пут појавиле у време када је црква била угрожена од стране гусара. Како каже легенда, монахиње су се молиле Пресветој Богородици за заштиту, и изненада су се појавиле змије које су уплашиле нападаче и спасиле цркву.

Снимци и фотографије змија у цркви редовно се појављују на друштвеним мрежама, изазивајући дивљење и чудо код људи широм света. Иако наука не може да објасни овај феномен, за вернике је то само један од многих доказа велике силе Божије и духовне повезаности са Богородицом.

Прочитајте још:  ДАНАС гледајте у небо и смејте се што више: СУЗЕ СВЕТОГ ЛАВРЕНТИЈА испуниће вам жељу

Острво Кефалонија, највеће у Јонском мору, осим по својим прелепим плажама и природним лепотама, познато је и по овом ретком феномену који се без изузетка понавља сваке године. За вернике, ова појава није чудо које треба анализирати и објашњавати, већ свети тренутак који сведочи о Божијем присуству и љубави према својим вернима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Теодора Николић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *