ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО: ДА ЛИ ИЗА НАСИЛНИКА МИЛОВАНА ПЕТРОВИЋА СТОЈЕ БИА И БЕЗБЕДНОСНЕ СТРУКТУРЕ

0
да

Милован ПЕтровић (Фото: radioluna)

Протекли тзв. еколошки протести су у фокус јавности избацили низ проблематичних особа, крајње сумњиве прошлости и карактера, који покушавају да њима граде своју популарност и да се на тај начин окористе. Један од њих је и Милован Петровић из Милићевог села, против кога је због позивања на насилну промену уставног уређења и угрожавања сигурности на тзв. антилитијумском скупу који је одржан 7. августа у Ужицу поднета кривична пријава, а коме је био одређен и притвор, због чега је од стране опозиционих и тајкунских медија представљен као жртва репресије.

Међутим, како ексклузивно сазнајемо, разлог због кога је Петровић након свега неколико дана проведених у притвору експресно пуштен на слободу, лежи у томе што се заправо од почетка радило о сараднику БИА, који је циљано испољавао посебан екстремизам и радикалне ставове међу лажним еколозима како би стекао њихово поверење, што би му омогућило да у наредној фази преузме протесте у Златиборском и Ваљевском крају. По истим задацима које је добио од БИА Петровић је, како сазнајемо, актуелно ангажован на формирању организације под називом „Српски орао“, при чему планира да као припрему за њено оснивање средином септембра месеца организује „свесрпски“ скуп у Ужицу.

Ипак, међу лажним еколозима се све гласније коментарише да се ради о „подметачини“ Службе, због чега су на тзв. еколошком протесту који је одржан 19. августа у Ваљеву спречили Петровића да говори, иако је првобитно било планирано његово обраћање. Његовом разоткривању у локалној средини је допринело и то што је непосредно након пуштања из притвора виђен у опуштеном разговору са једним од угледних полицијских инспектора, а након тога уследили су коментари мештана Бајине Баште да је Петровић изузетно близак и са пензионисаним полицајцем Љубишом Додићем за кога се спекулише да је био посредник у Петровићевим контактима са БИА.

Прочитајте још:  Упркос киши све више људи долази у Ресавску

Будући да је Петровић особа крајње сумњиве прошлости, као најизгледније фигурира да је ангажован од стране БИА на компромитујућој основи, имајући у виду да упркос бројним кривичним пријавама које су поднете против њега, никада није правоснажно осуђен. Подсећамо да је Петровић између осталог током 2000. године као директор предузећа „Агроиндустрија“ фалсификовањем документације створио недозвољени робни фонд у виду 2,4 тоне вотке коју је то предузеће производило, те да је током 2007. године као одговорно лице у предузећу АД „Месар“ оштетио власника ове фирме за износ од око 1.000 евра.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *