Сјајан цитат Антона Чехова о старости који вас тера на размишљање

0

Антон Павлович Чехов.

Сјајан цитат Антона Чехова о старости који вас тера на размишљање.

Прочитајте још:  Едисон је украо патент и рекао: Тесла, ви не разумете амерички смисао за хумор!
Предиван цитат написао је А.П. Чехов! У њој је покренуо питање старости. Ауторов исказ написан је у стилу кратког размишљања. Ако дубоко размислите, старост је потпуни неред и „неразумевање“ природе. Тешко је и неподношљиво. Све акције, емоције и сензације доносе особи неугодност и нелагодност.

Али ово је само “мит”. У стварности је све другачије. Старост је лепа ако у њој живи права “младост”! Човекова душа увек може бити млада и лепа, најважније је остати оптимиста у животу и бити позитивна особа.

Чеховљев цитат тера читаоце да филозофирају. Младост, наравно, узима свој данак. Човек је пун снаге, енергије, шарма. Студира, стиче професију, оснива породицу, подиже децу, усавршава се и тежи успеху. Цео његов живот пролази под окриљем стваралачког стваралаштва. Он има своју мисију и животну сврху. Он сву своју снагу посвећује служењу људима.

Током година, човек се једноставно умори од живота. Ако се у њему стално јављају стрес и непријатни догађаји, све то подрива његово здравље. Човек полако стари и одустаје уместо да се бори са животним тешкоћама. Вечна лутања, незапосленост и недостатак средстава, несугласице са пријатељима, сукоби у породици, болести и бриге за будућност поткопавају човеков нервни систем. Почиње да „бледи“ духовно и физички.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  А.П.Чехов: Списак особина који испуњавају културни људи
Биолошка старост коначно долази. Ово је закон живота. Али то се може „одложити“ и „превладати“ ако живите исправно и складно. Ово је веома важно, јер људска душа увек треба да буде позитивна. Да бисте то урадили, морате стално да се бавите сопственим усавршавањем и саморазвојом. Добро је веровати у Бога, чинити добра дела, предати се универзалном принципу, волети природу, свет и људе, а такође имати занимљиве активности и хобије у животу.

Ауторов цитат говори о старости као нечему непријатном и застрашујућем. Човек у њему подлеже самокритици и критици других људи. Постаје амбициознији према животу. Не воли свој изглед, поступке породице и пријатеља. Он тражи „нокат“ у свакој боци, покушавајући да повреди људе. У старости је познат као досадник и трач. Може да проведе сате жалећи се другима на своје проблеме.

У младости нема времена да се бави таквим питањима. Живот тече убрзано, а појединац не жели да губи време на тешке проблеме, јер они умањују стање организма и доводе до депресије. Али у старости је све сасвим другачије, и живот више не изгледа тако занимљив и цветајући. Пролазе године, догађаји, људи. У срцу остаје празнина.

Прочитајте још:  Списак особина који испуњавају културни људи – А.П.Чехов
Особа која задржи способност да види лепоту никада не стари. Главна ствар у човеку не би требало да буде старост, већ способност да живи креативно и види лепоту у сваком тренутку. Једна особа може бити мрачна и љута, видећи негативност чак и у младости. Друга особа ће у старости уживати у свету око себе, живећи у хармонији са Универзумом. Према Кафки, срећна особа никада није стара. А Чеховљев цитат иде овако:

И зашто у старости човек прати своја осећања и критикује своје поступке? Зашто то не би урадио кад је био млад? Старост је већ неподношљива У младости цео живот пролази без трага, али у старости је сваки најмањи осећај као нокат.

Прочитајте још:  Да ли вас мучи буђ у кући? Очистите за неколико минута
У младости људи не размишљају о старости. препуна.” Човек се непрестано усавршава, обнавља и преображава. Посао и породица троше скоро све ваше слободно време и нема времена да мислите да је све изгубљено. Пред вама је још цео живот и толико непознатих граница чије врхове желите да освојите.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *