Стевандић о инциденту с интонирањем химне самопроглашеног Косова: Срамота за Републику Српску

0
Стевандић

Стевандић

Стевандић о инциденту с интонирањем химне самопроглашеног Косова: Срамота за Републику Српску.

Председник Народне скупштине Републике Српске и лидер Уједињене Српске др Ненад Стевандић изразио је дубоко незадовољство због инцидента у Источном Сарајеву, где је током спортског такмичења интонирана химна самопроглашене и непризнате државе Косово. Стевандић је ову ситуацију назвао “срамотом” и “катастрофом” за Републику Српску.

 

 

– Не могу да верујем да је у Источном Сарајеву, колевци Републике Српске, дозвољено интонирање химне државе коју ни БиХне признаје. Срамота ме је да таква ствар може да се деси, и захтевам да они који су то омогућили буду искључени из свих друштвених, политичких и спортских активности у Републици Српској. Лично се извињавам, иако немам директне везе с тим догађајем – рекао је Стевандић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ПОСТАВЉЕНИ ДИСКЛЕЈМЕРИ НА ЦАРИНСКИМ ПУНКТОВИМА: Од јутрос двојезичне табле на свим административним прелазима
Стевандић је нагласио да је оваква ситуација посебно болна због тренутне политичке и друштвене климе. Према његовим речима, инцидент у Источном Сарајеву представља озбиљан напад на углед Републике Српске, који додатно компликује већ напет однос, с обзиром на спровођење терора над Србима на Косову и свеприсутну политичку нестабилност у региону.

– Видели смо шта се дешава на Косову, гд‌е људи не могу да обезбеде основне животне потребе. У исто време, у Источном Сарајеву се догодио инцидент у којем је интонирана химна државе коју Босна и Херцеговина не признаје. Ова провокација је неприхватљива и недопустива за све нас – поручује Стевандић.

Прочитајте још:  Вулин у загрљају Беливуковог другара Kовача
Он је додао да овакви инциденти не само што су политички увредљиви, већ дубоко емотивно погађају народ Републике Српске. Стевандић је изразио жаљење што није било јаче реакције других лидера и јавних лица, наглашавајући да ће инсистирати на строжим мерама против оних који су допринели овом инциденту.

 

 

– Заиста ми је жао што ниједна озбиљна реакција није уследила, иако је јасно да су овакви инциденти велика увреда за све нас. Потребно је јасно ставити до знања да Република Српска неће толерисати овакве провокације – додаје Стевандић.

Стевандић је поручио да ће Република Српска и даље радити на очувању свог идентитета и интегритета и да ће се залагати за достојанство и правду за све своје грађане, те да се прави однос Републике Српске према Србији могао вид‌јети јуче у Станарима током отварања Дома здравља.

– Волимо Србију и Српску. То је била једна од главних порука. Велик је значај Србије у развоју Републике Српске кроз инвестиције које су реализоване у посљедњих десет година и које су оставиле трајан утицај на заједницу. Ти пројекти су значајно побољшали квалитет живота и пружили радост људима, док су исте те грађевине остале уклесане у камен као симбол напретка – додаје Стевандић.

Прочитајте још:  Лечић није оптужен - огласило се Тужилаштво
Стевандић закључује да борба за праведност и поштовање наших вредности се наставља, те да неће дозволити било коме да понижава или омаловажава Републику Српску и Србију.

Катера Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *