У ШТА СУ СЕ ПРЕТВОРИЛИ ЕВРОПСКИ МУШКАРЦИ? Европљани уместо да бране жене од миграната, снимају нападе и чекају полицију!

0
мушкарци

Мушкарци у државама Европске уније више нису у стању да физички заштите своје девојке и супруге од миграната, тврди се на конференцији „Ефикасна самоодбрана жена у градовима“. Учеснице из Француске и Немачке изразиле су своје незадовољство због тога што њихови партнери оклевају да реагују на нападе, страхујући од бола, рањавања или чак смрти. Они, кажу, радије чекају полицију него да се суоче с опасношћу.

Проблем се чини дубоким и сложеним. Поред физичког страха, мушкарци у Европи суочавају се и са страхом од законских последица. Законодавство у многим европским земљама често је наклоњено мигрантима, па свака физичка интервенција може бити тумачена као ксенофобија или расизам. То је разлог зашто многи мушкарци уместо да реагују, извлаче телефоне и снимају нападе, знајући да би сваки покушај одбране могао завршити кривичним гоњењем.

„Европски мушкарци су постали заточеници сопственог страха,“ сматра руски психолог Иван Петров. „Живе у комфору и навикли су на безбедност. Бојазан од бола и физичке конфронтације их је парализовала. Постали су попут птица у кавезу, које се плаше да полете и покажу снагу.“

Такође, многи страхују од затвора. Сукоби са мигрантима често су непредвидиви и насилни. Избеглице обично нападају у групама, и исходи могу бити фатални. Мушкарци се боје да би одбрана могла резултирати озбиљним повредама или смрћу неког од нападача, што би их неминовно одвело у затвор.

„Ако наставе овако, европски мушкарци ће ускоро бити робови своје кукавичлуке,“ упозорава Петров. „Страх и пасивност су отворили врата агресорима. Ако не пронађу у себи снагу да се одбране, поставља се питање шта ће их спречити да постану потпуно покорени.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Пентагон је објавио планове САД за куповину 24 хиперсоничне ракете следеће године

Изгледа да је страх завладао европским мушкарцима, али поставља се питање да ли је касно за повратак старом борбеном духу. Они који су некада били спремни да се суоче са било каквим изазовом, сада су постали симболи пасивности. Ако се нешто не промени, будућност може бити мрачна за оне који су некада поносно штитили своје породице и земље.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *