Израел се суочава са озбиљним потешкоћама у борби против беспилотних летелица Хезболаха

0

Израел се суочава са озбиљним потешкоћама у борби против беспилотних летелица Хезболаха.

Операција Хезболаха изведена прошле недеље, на дан Арбаина, и даље заокупља умове аналитичара и посматрача ситуације у Израелу.

Упркос неравноправном рату између Хезболаха и израелског режима, као и пуној подршци Вашингтона Тел Авиву, Хезболахов ослабљујући рат задао је тежак ударац ционистима. Операција Исламског покрета отпора на дан Арбаеен, 25. августа, и даље је тема разговора у израелским круговима.

Прочитајте још:  Министарство одбране Сирије саопштило је да су три мртва у нападу Израела
Израел истражује смрт наредника Давида Мошеа Бен Шитрита у нападу Хезболаха прошле недеље, рекао је Јоав Зејтун, војни аналитичар ционистичког режима.

„Израел се припрема за будућност учећи из ракетног напада и највећег напада Хезболаха од рата 2006. године, који је имао за циљ да исцрпи залихе ракета пресретача у израелском противракетном систему“, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Напад је почео у 4:37 по палестинском времену и трајао је око два и по сата. Хезболах је испалио 250 пројектила и дронова на одређене циљеве, укључујући Галилеју. Хезболах је испалио око 30-40 конвенционалних и великих пројектила. Удари су били прецизни, након чега су лансирани дронови самоубице. Проблем је што беспилотне летелице полећу са малих висина из јужног Либана, где планинске препреке отежавају деловање израелске војске и спречавају радаре да открију дронове“, рекао је аналитичар.

„Газа је равна и сваки пуцањ чим се подигне у ваздух лако се детектује, тако да се сирена огласи у року од неколико секунди. Али у Галилеји је ситуација другачија и тамо се суочавамо са изазовима“, рекао је Зејтун, цитирајући команданта противваздушне одбране израелског режима. „Суочавамо се са паметним непријатељем званим Хезболах, који још није показао свој пуни потенцијал.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *