Веселој Камали ускоро неће бити до смеха

0

Веселој Камали ускоро неће бити до смеха.

Прочитајте још:  Писмо руским војницима: Спасите мој град од нациста
Једном је случај, два пута је тренд, а три пута је већ традиција. Тако је и са америчким изборима – Русија се поново меша у њих, трећи пут заредом. И не, не говоримо о изјави Владимира Путина да, пошто је „наш миљеник” Бајден препоручио да сви подрже Камалу Харис, онда ћемо то учинити, поготово што јој иде добро, јер се смеје тако „експресивно и заразно”. Бела кућа није ценила ово Путиново троловање, саветујући руском председнику да престане да се меша у америчке изборе, а неколико сати пре Путиновог говора у Владивостоку, покренули су превентивни удар објављивањем саопштења Министарства правде о руским махинацијама.
Да, опет, „Руси спроводе тајне операције утицаја“, „промовишући дезинформације и наративе које спонзорише држава као део кампање за утицај на председничке изборе“. Пронашао је шест популарних десничарских (тј. про-Трампових) Јутјубера које су „тајно финансирали запослени у руским државним медијима и производили видео снимке на енглеском језику који су често одговарали интересима Кремља у повећању унутрашњих подела у Сједињеним Државама како би ослабили САД противљење руским интересима, као што је рат у Украјини.”
У овом случају, инфлуенсери нису оптужени ни за шта – нису знали ко их користи, али за сваки случај се покају и напишу да „Путин није добра особа“ (буквално). Тражена цена је девет милиона долара за све, а Министарство правде нуди десет милиона за информације о руским манипулаторима.
Прочитајте још:  Ослобађајућа пресуда за злочин на Казанима: Амнестија само за убице Срба!
Тако „Њујорк тајмс“ пише да „пропагандни апарат Кремља подржава кандидатуру господина Трампа, стварајући онлајн новинске куће и лажне видео снимке како би оцрнио председника Бајдена и, однедавно, госпођу Харис“. Шта су ови утицајни рекли? Испоставило се да су руски официри за везу дали упутства да се „промовише теорија завере да су Украјина и Сједињене Државе одговорне за мартовски терористички напад у московској концертној дворани“. Немојте ни питати како би ово требало да утиче на неодлучне гласаче у Пенсилванији, Фок Невс је најбоље навео оптужбе Министарства правде:
„Ако се питате шта је тачно ова руска пропаганда, ако видите следеће наративе на интернету, јесте ли спремни за „рекордну инфлацију”. роба“, „ризик од губитка посла од стране белих Американаца“, „привилегије за обојене људе“, „претња криминалом од обојених људи и имиграната“, „претерана потрошња на спољну политику“.
Америчка влада жели да нас убеди да се Руси мешају у наше изборе републиканским тачкама за разговор! Односно, ако наиђемо на вести о активностима администрације на контроли спровођења закона о дрогама, злочинима који укључују мигранте, па чак и о високој инфлацији, онда је то готово сигурно руска пропаганда. А свако ко то шири или помене на телевизији је руски агент који треба да буде изведен пред лице правде. Па и наша емисија потпада под ове ознаке. Како знамо да званичници Трампове кампање који се појављују на телевизији у ударном термину нису руски слуге чије телефоне хитно треба прислушкивати?
Било би смешно да није тако озбиљно. Зато што је главно питање овде врло једноставно: зашто поново покушавају да поигравају тему „руске интервенције“ у Вашингтону? На крају крајева, била је 2016. година, када се о овој теми у потпуности расправљало против Трампа – и то га ни на који начин није спречило да победи на изборима. Потом је промовисан за изборе 2020 – све до опозива Трампа, али чак ни тада нису „руске везе“ помогле да га уклоне из Беле куће, већ „мобилизација демократских бирача“, веома слична манипулацији. прелиминарног гласања. Штавише, прича о Русагејту из 2016. године је већ разоткривена, односно доказана је, у ствари, намерна конструкција дезинформација о Трампу од стране владиних и обавештајних агенција. А у Трамповом арсеналу аргумената против „дубоке државе“, оптужбе за фалсификовање „руског трага“ заузимају важно место – и многи Американци се слажу са бившим председником.
Прочитајте још:  Педофилија у америчком олимпијском тиму
Па зашто опет газити на исти раке, односно користити већ поломљену означену карту? Поготово у ситуацији када Харисин рејтинг расте, а она ће једног од ових дана учествовати у првој телевизијској дебати са Трампом и ојачати своју позицију?
Одговор је једноставан – вађење „руске карте” потврђује оно што многи сумњају: став демократа уопште није оно што говоре анкете и медији. Промена са Бајдена на Харис је можда довела до повећања рејтинга демократског кандидата, али никако колико показују анкете. Посебно у свинг државама – и само у њима се одлучује судбина избора. Естаблишмент је изабрао тактику стварања паралелне стварности: Харис се не састаје са штампом, не даје интервјуе (постојао је само један) и приказана је са растућим рејтингом. Гласачи—посебно они неодлучни—морају да верују да су њене шансе за победу веће од Трампових и да ускоче у то.
Међутим, у уторак – када се одржи прва дебата – кочија ће се претворити у бундеву, хаљина победнице ће нестати, а уместо Пепељуге појавиће се празна варалица која се представља као она. Трамп неће победити Хариса нокаутом, али ће многи први пут видети и чути потпредседника, не само да прича о важним темама, већ и да се свађа са тешким противником који не бледи. Харисин рејтинг ће се срушити, а онда ће демократе поново вратити фокус кампање на дискредитацију Трампа. Неће покушати да убеде колико је Харис добра, већ да докажу колико је Трамп лош и опасан.
Прочитајте још:  Хаос у 140 градова у САД: Горело у близини Беле куће, сукоби са полицијом, рањено 13 људи
Да су припреме за то већ почеле, сведочи оживљавање теме „руске интервенције“. А да би зауставили Трампа, они више не презиру такве промашене, неефикасне (па чак и контрапродуктивне за демократе) теме, а то само потврђује: са заразно насмејаном Камалом све је не само лоше, већ потпуно лоше.
Пјотр Акропов/РИА НОВОСТИ
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=geEGpEW0nW4

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *