Запослени у „Апотеци Београд“ одржали протест упозорења: Шокирани смо изјавом градоначелника Шапића

1
Апотеке Београд

Апотеке Београд

Запослени у „Апотеци Београд“ одржали протест упозорења: Шокирани смо изјавом градоначелника Шапића.

Док запослени Апотеке Београд чекају на две неисплаћене зараде и скрећу пажњу на неповољне услове рада, градоначелник Александар Шапић поручује да је једино решење за ту здравствену установу да буде приватизована. Синдикати се, међутим, не слажу. И то су изразили протестом упозорења испред Градске управе.

Прочитајте још:  Званичне статистике показују: Радници у Србији раде највише у Европи
Основни захтев са протеста је састанак са градоначелником Шапићем, каже за Н1 фармацеутска техничарка Јелена Шикуљак.

„Ми смо веома шокирани изјавом градоначелника, нама касне плате, немамо робу с којом треба да радимо, немамо основна средства за рад која треба да нам се обезбеде. Пошто је Шапић изјавио да није упознат с детаљима, ми чекамо да се тај састанка одржи и да му ми на том састанку објаснимо који је проблем. Ми знамо шта је решење и треба да заједно радимо на том решењу, да не будемо оптерећење за Град“, нагласила је Шикуљак.

Прочитајте још:  Ђорђе Милићевић нови министар просвете
На протесту се виде транспаренти: „Сачувајмо државне апотеке“, „Где су паре“, „Прекардашило“, „Питајте свог фармацеута“ , „Сачувајмо галенске лабораторије“, „Да ли нас видите“ , „За здрав народ здрава апотека Београд“…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А све је, како објашњавају, почело 2001. године, када је из правилника РЗФО за уговарање зарада избрисана Апотека Београд из члана 24. Од тада све тече у правцу девастације, јер како каже градоначелник, Апотека Београд не послује конкурентно.

„Сваке две, три године кренули су нови правнилници, а уствари је све било лоше за нас. Ти тендери су нама направили проблеме, јер је постало неконкурентно тржиште. Како? Па ми радимо али не можемо бити тржишни ако ви другоме дате могућност да дупло више профитира него ми. Народски речено, ако ви примате 10.000 динара и онда вам због различитих правилника, закона и свега неко смањи вашу зараду на две до три хиљаде динара, ви не можете ништа да урадите“, појашњава.

Шикуљак каже да је тако и у пракси.

„Нама су само марже дате, а јако је спуштена вредност те марже. Ми смо здравствена установа примарне здравствене заштите. Ми смо недобитна установа, ми не можемо да имамо профит, све што зарадимо вам плата и основних ствари, ми све враћамо граду, не задржавамо за себе ништа. А сада не можемо да подмиримо ни своје потребе“, испричала је.

Прочитајте још:  Ивана Ракић: Живела Србија и српски синови, ма које вере били
Она наводи и да је данас протест упозорења.

„Ја 30 година радим у овој фирми, ово је моја породица, ми своју породицу бранимо и инсистирамо на томе да нађемо решење. Ако то подразумева интензивирање протеста, то ће се и десити“, казала је Шикуљак.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Запослени у „Апотеци Београд“ одржали протест упозорења: Шокирани смо изјавом градоначелника Шапића

  1. некада се ишло на мобу. кад једни сеју, жању или граде – пријатељи су ту.

    лгбт, војвођанери , арнаути и дервишхалиловићи су увек заједно. додуше, плаћени су.

    могу ли “апотечке терористе” да подрже “еко терористи” и “антиваксери”? рука руку мије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *