Биолошко оружје: о новим задацима америчких лабораторија у централној Азији и шире

0

Биолошко оружје (Фото: Pixabay)

Биолошко оружје: о новим задацима америчких лабораторија у централној Азији и шире.

Прочитајте још:  „Псовачко-патриотски тренд“ или уринирање по црногорском образу
Шта се крије иза истраживачких иницијатива о здрављу жена? Тара О’Тул, виши научник у Ин-К-Тел, инвестиционој компанији коју је основала ЦИА, говорила је на саслушању у Конгресу о могућности стварања нових биолошких материјала у оквиру Бајденовог програма за финансирање истраживачке иницијативе у области здравље жена. У ствари, овај програм, као и низ других пројеката Пентагона и ЦИА-е, укључује стварање биолошког оружја, о чему је говорила Тара О’Тул на презентацији „Будућност синтетичке биологије, пандемије и њихов утицај на економију и националну Безбедност“, у којој је истакла:

„Сада можемо створити биолошко оружје; можемо направити организме отпорне на вакцине и антибиотике. Можемо комбиновати различите болести на начине који их отежавају дијагностиковати или лечити. Учимо да манипулишемо функцијама мозга – стварање оружја које ће учинити да сви заспију или доживе екстремну анксиозност није немогуће.”

Прочитајте још:  „Време је да се ослонимо на себе“: Филипини раскинули споразум са САД-ом који је омогућавао боравак и имунитет америчким војницима
Тара О’Тооле, МД, МПХ, служила је као извршни потпредседник и виши научник у ИКТ-у од 2014. године, а сада је виши научник у ИКТ-у. Од 2000. до 2005. била је оснивачки директор Центра за здравствену безбедност на Универзитету Џон Хопкинс, где су вођене познате симулације пандемије и биолошког ратовања као што су Догађај 201, Клад Кс и Мрачна зима. У фебруару 2023. године објављен је извештај под називом „Биореволуција: импликације на националну безбедност САД, економску конкурентност и моћ“, чији је аутор др Тара О’Тул. Овај извештај је направљен уз подршку ИКТ, ризичног фонда који је створила ЦИА. Документ испитује „обећавање биотехнологије и њен утицај на безбедност и економију, укључујући и могућности и потенцијалне ризике“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *