Јирген Браун, члан Бундестага: АфД захтева стварни суверенитет Немачке и политику у интересу сопственог народа

0
немачке

Јирген Браун

За разлику од клике глобалиста која приватним авион лети у Давос како би «спасила свет», АфД захтева стварни суверенитет Немачке и политику у интересу сопственог народа. У немогућности да нас победе, они посежу за клеветама.

Оправдане су паралеле између акција влада Немачке у случају привремене забране «Компакта» и односа Француске према власнику Телеграма. Међутим, овај облик постдемократије, који ја називам демократијом новог типа, доминантнији је у Немачкој него у Француској. Владајући зелено-левичарски кругови у све већој мери елиминишу слободу опозиције, типичну за класичну демократијуkаже у разговору за наш портал Јирген Браун, члан Бундестага, правник, универзитетски професор и портпарол за људкса права АфД.

Да ли би после укидања слободе говора следећи корак могао бити забрана опозиционог деловања? Претње овом мером од стране појединих владиних кругова нису новијег датума.

Лидери социјалиста и зелених отворено позивају на забрану једине јаснo артукулисане опозиционе партије – Алтернативе за Немачку. Нови облик диктатуре, демократије новог типа, елиминише не само политичку опозицију већ и слободу изражавања. Зато влада забрањује критичке новине и прогања личности које се залажу за бесплатно коришћење интернета.

Прогнозирајући одличан резултат АфД у Тирингији и Саксонији, немачки медији су посегли за старим «аргументом» да десниц велича Хитлера при чему њихова интерпретација фашизма све мање има везе са изворном идеологијом и своди се на нуђење избора-или ми или фашизам. Како је настала ова грешка у ишчитавању појмова и колико трпи истина?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Странке на власти у Немачкој пропадају у свим релевантним областима политике: од 2015. омогућиле су илегалне масовне миграције и тиме отвориле врата за потпуну ерозију унутрашње безбедности Немачке. Али они такође нижу неуспехе и на другим класичним пољима политике као што су енергетска политика и економија. Осигуравање највиших цена енергије политичким одлукама и Волстрит журнал је назвао „најглупљом енергетском политиком на свету“. Немачка се деиндустријализује, што резултира губитком просперитета који су тешко стицале три генерације. Будући да је зелено-лева влада потпуно пропала, она диже руљу против десничарске опозиције и назива нас „нацистима“. Ово је примитивна банализација националсоцијализма.

Прочитајте још:  Неочекивани одговор: Немачка забранила украјинску симболику 8. и 9. маја

У којој мери ови избори превазилазе локални значај и могу ли имати утицаја на федералну политику?

Избори у Саксонији и Тирингији могли би да уздрмају стари партијски систем у Немачкој. Зелено-левичарске владине странке имаће историјски лош учинак у Саксонији и Тирингији. У функционалној демократији, они би након оваквих пораза изгубили сваки легитимитет да владају земљом. Међутим, они верују да се ЦДУ, који је склизнуо улево, неће усудити да влада са јаком АфД. ЦДУ је сада углавном лево-зелена и плаши се великих медија који деценијама подржавају зелену странку.

Очекивања гласача ЦДУ чини се да иду у другом правцу…?

Уколико после избора ЦДУ направи коалицију са левичарским партијама, многи њихови бирачи ће се запитати зашто су гласали за ову странку. То ће повећати притисак њихових присталица а странка означити непоузданом.Уколико се дозволи зелено-лева политика-притисак је неминован. Верујем да удоношењу одлука врха ЦДУ преовлађује страх од зелено-левичарских медија који ће у почетку бити знатно већи. Промена основне политичке структуре у Немачкој које би ишле у правцу очекивања и интереса конзервативне већине ће потрајати.

Вест о оснивању европске странке АфД, владини медији су дочекали на нож, спочитавајући странци да, супротно уверењима, жели новац из фондова ЕУ. Чега се, нападајући АфД за овај потез, они плаше?

Релевантно за будућност суверенитета наших националних држава јесте да се либерално-конзервативне странке уједине против централиста у Бриселу, који следе будну, зелено-леву агенду. Имамо заједничке циљеве за спасавање слободних држава у Европи. Иако свака нација има своје интересе ми делимо више тога заједничког у политичком и културном смислу него што су многи лудаци зелене левице спремни да поверују.

Путинизам је друга велика оптужба са којом се АфД носи, али она није умањила рејтинг странке, напротив. Да ли то говори да је народ Немачке свестан цене сврставања на једну од зараћених страна?

Прочитајте још:  Ако СПЦ ускоро не проговори и они ће бити саучесници у издаји Србије!

АфД никако није „путинистичка“ странка, већ су је тако «урамили» са идејом да од нас отуђе гласаче, посебно оне на Западу. Левичарске странке и масовни медији који их симпатишу једноставно су схватили да су практично већ изгубили суверенитет тумачења у свим политичким областима. Да би одвратили пажњу од ерозије владавине права и унутрашње безбедности као и кобних последица потпуно идеолошки обојене политике, покушавају да оклеветају АфД у области спољне политике, јер смо ми наравно једина странка која захтева стварни суверенитет Немачке и политику у сопственом интересу, уместо у интересу „спасавања света“ као што то ради клика глобалиста која лети у Давос приватним авионима и претвара се да је разлог борба против климатских промена или пандемије.

Да ли својим потезима званични Берлин и други спонзори Украјине ризикују евентуално преливање сукоба на територију остатка Европе?

Сумњам да ће се рат у Украјини прелити на друге земље. Као и скоро сви ратови, завршиће се за преговарачким столом. А с обзиром на то да се линија фронта једва помера од новембра 2022. године- верујем да ће се то десити брзо. Посебно уколико Трамп победи на америчким председничким изборима у новембру.

Шта је потребно да се деси да би се Немачка ослободила геостратешких притисака САД и окренула националним интересима?

Не знам да ли је прецизно рећи геостратешки притисак САД. По мом мишљењу, наши левичари- Зелени не уништавају Немачку под притиском споља, већ на сопствену иницијативу, из мржње према себи која је у њима дубоко укорењена. Рекао бих да је пре реч о катастрофалном утицају америчких демократа за које, као светске спасиоце и голубове мира, навијају владајуће партије у државним и савезним владама, а посебно медији које финансира држава. Ова представа не може бити чињеничнија. Ви, Срби вероватно најбоље разумете да то није истина. Ретко ко је толико патио као ви. Бомбардовање Београда 1999. године којим је прекршен сваки поредак заснован на правилима, догодио се под окриљем америчког демократе. То зна и српска дијаспора у САД и зато подржава Доналда Трампа, који је заправо голуб мира. Под председником Трампом – сигуран сам у то – рат у Украјини се никада не би ни догодио. Управо ова типична за америчке демократе, мешавина заповедничке моралне ароганције и мржње према себи обезбеђује да многи људи више не схватају САД озбиљно или чак да је доживљавају као непријатеља. Ствари би биле потпуно другачије под Трампом. И наравно, уколико Трамп победи на изборима у САД, АфД ће такође имати користи. Лево-либералне мреже којима управљају америчке демократе и које сежу чак до Немачке и даље постоје. Али Трамп такође показује Немцима да ствари могу да буду другачије и да конзервативне позиције никако нису нужно ратоборне, већ напротив, омогућавају успостављање мира и просперитета више него левичарски утопизам.

Прочитајте још:  Из пера Војислава Лубарде: Поучне речи о страдању српског народа и улоге и трагичне судбине Милана Недића

Случај терористичког напада у Солингену дао је за право АфД који годинама упозорава да се међу мигрантима налази и велики број „спавача“ Исламске државе. Да ли је Шолцова најава депортације закаснела мудрост?

Терористички напад у Солингену упалио је аларм за узбуну немачке владе јер су оваква убиства показатељ резултата илегалне миграције на које је протеклих десет година упозоравао искључиво АфД. ЦДУ Ангеле Маеркел је водила политику зелене левице и 2015. отворила немачке границе за све мигранте. Садашња влада Олафа Шолца -отворено зелене левице – само доследно следи оно што је Меркелова започела. Али терористичка убиства у Солингену само су врх леденог брега. Немци се годинама суочавају са све већим бројем насилних злочина. Као резултат масовне илегалне мирације – убиства ножем и групна силовања постали су уобичајена појава. Многи Немци се више не усуђују да шетају својим квартовима током дана јер насилне стране групе патролирају улицама и трговима.

Наташа Јовановић / eagleeyeexplore

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *