Суманута подвала проусташких снага: „Геноцид“ Србије над Црногорцима који нису ни постојали

0

Суманута подвала проусташких снага: „Геноцид“ Србије над Црногорцима који нису ни постојали.

Невероватно је колике су незналице и преваранти самозвани „црногорски патриоти“ који су предложила резолуцију о наводном геноциду ког је Србија извршила над Црногорцима, каже за Спутњик историчар др Александар Раковић.

Прочитајте још:  Нема нафте. Нема гаса. Нема хлеба. Како то мислиш „нема”?
Самозване црногорске патриоте из Црногорске европске партије најављују да ће кроз Скупштину Црне Горе покушати да прогурају резолуцију „о геноциду над Црногорцима“ ког је извршила Србија у периоду од 1918. до 1929. године.

Срби починили геноцид сами над собом

Прва бесмислица у резолуцији је да је Србија извршила геноцид, зато што Србија као држава не постоји од 1. децембра 1918. године јер је своју државност пренела на Краљевину Срба, Хрвата и Словенца, касније Краљевину Југославију, додаје Раковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Друга се односи на геноцид. По дефиницији геноцида требало би да једна етничка група жели да збрише читаву другу етничку групу, а тада није постојала тзв. црногорска нација, нити Црногорци као посебна етничка група. Њих су тек комунисти прогласили 1. маја 1945. године. У Краљевини Црној Гори, краљевини Петровића, током векова кад је Црна Гора била самостална, она је била национална држава српског народа. А то би значило да су Срби извршили геноцид сами над собом. Односно, да су Срби из Србије извршили геноцид над Србима из Црне Горе што је потпуно бесмислено. Јер није било никаквог уништавања становништва.“

Бесмислица проусташких сепаратиста

Било је неких сукоба током Божићне побуне и нешто касније, углавном између две групе Срба из Црне Горе. Једни су били за безусловно уједињење са Србијом и називали су се „бјелашима“, а други су били за федерацију или конфедерацију са Србијом у оквиру Југославије и звали су се „зеленашима“, објашњава Раковић.

„Дакле, и једни и други су се изјашњавали као Срби, и једни и други су у својим прогласима подвлачили да су управо они најбољи Срби и то показује колико је бесмислено ово што ради ова групица црногорских сепаратиста прохрватске оријентације. То треба увек истаћи јер они своју идеологију управо базирају на идеологији Савића Марковића Штедимлије и Секуле Дрљевића који су били део Павелићевог режима. Дакле, то је нешто што се од њих може очекивати. Без икаквог упоришта у историји и историјским чињеницама та резолуција је само један политички перформанс. Та резолуција у овом сазиву Скупштине Црне Горе неће бити усвојена“, закључио је Раковић.

Резолуција о тзв. геноциду Србије над Црногорцима

Црногорска европска партија коју је основао историчар Новак Аџић познат по антисрпским ставовима, покушаће да преда резолуцију у скупштинску процедуру преко суверенистичких странака.

„Реч је о етноциду, односно фактичком геноциду вршеном у континуитету, дуже време, над Црногорцима од стране српских (србијанских) трупа под командом београдских власти и њихових егзекутора у Црној Гори у периоду 1918-1929, а формално под окриљем државе под именом Краљевина СХС, којом је владала великосрпска тиранија и клика“, наводи се у саопштењу Црногорске европске партије.

Прочитајте још:  За 1.700 наследника догодине новчана реституција
Најава могућег уласка у скупштинску расправу ове резолуције поклапа се с предизборном кампањом за локалне изборе у Подгорици на којима учествује и Црногорска европска партија.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *