РПЦ: Избацити Дарвинову теорију из уџбеника као ненаучну

0

(фото:Борба за веру)

РПЦ: Избацити Дарвинову теорију из уџбеника као ненаучну.

Руска православна црква је позвала на напуштање учења Дарвинове теорије у школама, јер она усађује људима слику о инфериорности и промовише абортус. Ово су изјавили председник Патријаршијске комисије за питања породице Фјодор Лукјанов и свештеник Валериј Духанин.

Према Лукјанову, научници би требало више да пишу о другим теоријама о пореклу човека. Он мисли на теорије које би могле навести људе да размишљају о Створитељу. Лукјанов је изразио наду да ће Дарвинова теорија бити уклоњена из школских уџбеника као ненаучна.

„Данас се Дарвинова теорија користи као оруђе за колонизацију земаља – од англосаксонске научне мисли, јер оправдава освајање инфериорних народа. Оснивачи фашистичке идеологије су то својевремено позајмили од Англосаксонаца“, рекао је Лукјанов у емисији „Вече за Спаситеља“.

Раније је бивши шеф владе Чеченске Републике, помоћник премијера региона Муслим Хучијев изјавио да је потребно забранити проучавање теорије еволуције Чарлса Дарвина у руским школама.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *