Успостављени дипломатски односи Србије и Гвајане

1

Успостављени дипломатски односи Србије и Гвајане.

Прочитајте још:  Власти Србије: све на продају!
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић потписао је са колегом из Гвајане Хјуом Хилтоном Тодом заједнички коминике о успостављању дипломатских односа двеју земаља.

Дипломатски односи између Србије и Гвајане успостављени су у Њујорку на маргинама генералне дебате 79. заседања Генералне скупштине УН.

Заједнички коминике о успостављању дипломатских односа двеју земаља потписали су министар спољних послова Србије Марко Ђурић и његов колега из Гвајане Хју Хилтон Тод.

Прочитајте још:  Вулинов МУП покреће дисциплински поступак против полицајаца због певања српских песама у Србији
Како је саопштило ресорно министарство, Ђурић је након потписивања, изразио задовољство због формализовања одлуке о успостављању дипломатских односа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У разговору са гвајанским колегом, шеф српске дипломатије је рекао да је Србија заинтересована за унапређење свеукупних билатералних односа и успостављање сарадње у свим областима од обостраног интереса.

“Србија је спремна и за интензивирање политичког дијалога кроз успостављање механизма политичких консултација, реализацију посета на високом нивоу, као и кроз сарадњу у оквиру регионалних организација Западне хемисфере у којима Србија има статус посматрача”, навео је Ђурић.

Прочитајте још:  “ВИЈЕСТИ” ИЛИ ДРУГОСРБИЈАНСКИ ВАЗАЛНИ МОНТЕНЕГРИНИ: Шолак, само реци, уље нећемо јести!
Подсетио је да је некадашња СФРЈ имала добре везе са Гвајаном, а констатовао је и да, с обзиром на већ постојећу традицију сарадње постоји велики простор за развој политичких и економских односа, али и сарадње у области високог образовања.

Ђурић је и упознао саговорника са програмом доделе стипендија за студирање страних студената у Србији под називом “Свет у Србији” и изразио је наду да ће Србија у предстојећем периоду имати прилике да угости и гвајанске студенте.

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Успостављени дипломатски односи Србије и Гвајане

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *