Гајић: Гашић мора да поднесе оставку због несреће у којој је учествовао припадник Војске Србије

0
Гашић, гајић

Братислав Гашић

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да министар одбране Братислав Гашић мора да поднесе оставку због саобраћајне несреће у којој је учествовао припадник Војске Србије и у којој је погинуло петоро људи – троје деце, њихов отац и сапутница у аутомобилу.
„Постоји министарска одговорност, а то је политичка одговорност, и оставка се подноси и ако министар ништа лично није крив. Гашић није ни командант војске нити је одређивао ко ће да вози и како ће да вози али министарска одговорност, која подразумева политичку одговорност, налаже да он поднесе оставку и ту нема никакве дилеме. Његов останак на функцији не може да се брани“, рекао је Гајић зрењанинској телевизији КТВ.
Гајић је на питање о литијуму одговорио да ће „на крају власт забранити копање литијума“ у Србији.
„Мислим да ће се то тако завршити. Сада ће се радити студија, израда траје годину, две дана, па ће студија бити предата на оцену, власт ће направити неку комисију састављену од стручњака и у тој комисији биће и стручњаци који се противе копању литијума и влада ће рећи да не може да се копа због става тих стручњака да постоји могућност трајног загађења подземних вода у Мачви“, рекао је Гајић.
„Интерес власти је да потроши време опозицији, јер ће две и по, три године бити потрошено само на тему литијума, а народ ће на крају бити срећан“, навео је Гајић.
На питање о исходу председничких избора у САД, Гајић је одговорио да ће победити Доналд Трамп ако се испуне два услова – први је да га не убију и други је да га не покраду али је „велико питање да ли ће та два услова бити испуњена“.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *