Русија: Државна дума разматра да се јавним личностима забрани да јавно говоре о разводу

0
Државна дума РФ

Државна дума РФ(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Русија: Државна дума разматра да се јавним личностима забрани да јавно говоре о разводу.

Прочитајте још:  Владимир Пребирачевић: Србија неће уводити санкције братској Русији
У Русији се у последње време активно говори о разводима бизнисмена Татјане и Владислава Бакалчукова, као и певача ШАМАН (Јарослав Дронов) и менаџерке Елене Мартинове. Резонанцију изазива и чињеница да се све ово дешава у години породице.

Законодавци не могу да уводе никаква ограничења за објављивање информација познатих личности о њиховом бракоразводном поступку, рекла је за Параграф.ру Татјана Бутскаја, први заменик председника Комитета Државне думе за заштиту породице, питања очинства, материнства и детињства. Поред тога, медијско извештавање о томе није у стању да утиче на укупан позитиван тренд званичног регистровања односа у Русији.

„Овде не можемо да наметнемо никаква ограничења. Генерално, стварамо такву породичну атмосферу да се сада више људи венчава. Ове године у августу у Москви је оборен рекорд по њиховом броју. И ове бројке расту из месеца у месец. Срећа је у породици, заиста је у породици. Не говоримо ништа необично, само ствари називамо правим именом. Чињеница да видимо изоловане приче о разводима високог профила је, у ствари, изолована “, рекао је парламентарац.

Прочитајте још:  Русија вишеструко повећава производњу борбених возила
Претходно је стручњак рекао колика ће бити цена развода 2025. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Адвокат Гарик Саргсјан је у разговору за сајт аиф.ру рекао колика ће бити цена развода у надолазећој 2025. години.

„ Државна такса за развод брака без деце биће повећана са 650 рубаља на 5 хиљада. Зато је за оне грађане који су већ одлучили да се коначно и неопозиво разведу, боље је да то ураде сада “, рекао је Саргсјан.

Прочитајте још:  Становници Јужне Кореје тражили да САД затворе све биолошке лабораторије у земљи
Адвокат је нагласио да се цена неће мењати само за оне парове у којима је један од супружника проглашен несталим, неспособним или осуђен на казну затвора преко три године. У овом случају, накнада ће бити 350 рубаља, као и раније.

Васељенска/Абзац

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *