СКАНДАЛ У ‘ЈУРИ’: КОРЕЈСКИ МЕНАЏЕР ФИЗИЧКИ НАПАО РАДНИЦЕ – ДВЕ ЖЕНЕ ЗАВРШИЛЕ У БОЛНИЦИ!

0
менаџер

Самостални синдикат “Јура” из Лесковца данас је објавио вест о тешком инциденту који се догодио у фабрици “Јура”, у којем је учествовао менаџер корејског порекла, већ познат по насилничком понашању.

Према званичној објави Синдиката, три раднице су нападнуте од стране овог менаџера, од којих су две завршиле у Ургентном центру у Лесковцу због озбиљних повреда, док је трећа, која је погођена столицом, остала да даје изјаву у фабрици.

Синдикат је посебно истакао да је овај менаџер, познат по својим бахатим поступцима, дуго малтретирао раднике, а овом приликом је физички насрнуо на три раднице које раде на седећим позицијама због здравствених проблема. У објави се наводи:

 

„Поштоване колегинице и колеге, обавештавамо вас да је данас у фабрици ‘Јуре’ у Лесковцу дошло до великог инцидента у коме је учествовао увелико познати корејски менаџер производње, познат по насилничком понашању, и три наше колегинице које раде на седећим позицијама због нарушеног здравља. Кабадахија у земљи Србији из Кореје често злоставља наше људе, данас су две колегинице завршиле у ургентном центру лесковачке болнице, а трећа колегиница која је погођена столицом је остала да пише изјаву у фабрици. Позивамо све раднике да поделе ову објаву. Јер можда смо баш ми следећи на удару силеџије. ПОДЕЛИ!“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај инцидент представља само кулминацију дугогодишњег малтретирања радника у фабрици “Јура”. Радници већ годинама трпе нечовечне услове рада, масовна злостављања и ускраћивање основних радничких права. Овај последњи напад, међутим, превршио је све границе и изазвао револт међу запосленима, који траже хитне мере за заштиту својих живота и достојанства.

Прочитајте још:  СНС газда поново тукао радника у Лесковцу?

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *