“ТРЕБА ОДВЕСТИ РОДИТЕЉЕ ТАМО!” Зора Добричанин након подизања оптужнице у случају Данке Илић: “Мало дете не уме да лаже, ако потрчи, ТО ЈЕ ТО!”

0
добричанин

Foto: Printskrin

Адвокатица Зора Добричанин у емисији “Уранак” на телевизији К1 говорила је о случају Данке Илић.

– Не волим да коментаришем случајеве у којима не учествујем. Оно што уопштено могу да кажем је то, да ће након подизања оптужнице, ванпретресно веће ће проверити да ли она садржи све неопходне елементе, ако недостаје неки неопходан елемент, вратиће тужилаштву и оставити кратак рок да то уреди – наводи она и додаје:

– Ако тужилаштво то учини, и када оптужница буде уређена, можда је већ у овом тренутку већ таква, када буде спремна да се отпреми браниоцима и окривљенима, отпремиће се и онда ће имати рок у коме ће моћи да напишу одговор на отпужницу. Након одговора на оптужницу ће опет ванпретресно веће одлучивати да ли ће оптужница да стане на правну снагу или не, ако одлуче да стане на правну снагу, опет на ту одлуку постоји право жалбе Апелационом суду, који ће, ако одлучи да обије жалбе, и да оптужница стане на правну снагу, онда тек може да се закаже суђење. Да ли постоје докази, не знам, случај је врло занимљив по ономе што сам читала из новина – каже Зора Добричанин.

На питање да ли би бранила окривљене Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића, истиче да је бранила и теже случајеве.

– Сваки окривљени има право на одбрану. Према кодексу адвокатске етике, постоје веома прецизни разлози због којих адвокат може, или мора да одбије заступање, док је у свим другим случајевима обавезан да прихвати. Ако би постојали разлози због којих бих морала да одбијем заступање, то бих учинила. Међутим, мислим да такви разлози не постоје. Ако би се ипак појавили разлози због којих бих могла да одбијем заступање, размислила бих о томе. До сада сам бранила и теже случајеве – наводи она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Малолетник направио хаос у Бору: Украо ауто и оштетио више возила

Истиче да је према ономе што је прочитала из медијима, овај процес врло занимљив за одбрану.

– Не бих бранила, због путовања у Зајечар. То је први разлог сигурно, јер имам довољно година каријере и много ми је напорно свако путовање ван Београда – рекла је Зора Добричанин у емисији “Уранак” на телевизији К1.

– Када се појавио снимак из Беча, рекла сам да би требало одвести родитеље тамо. То је мало дете које просто не уме да лаже; ако дете потрчи према родитељима, то је то, тада није потребно ни ДНК. Мислим да је простим посматрањем могло да се отклони много предрасуда и спекулација – закључила је.

Republika

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *