Дубравка Ђедовић: Србија ће моћи да ојача енергетску безбедност захваљујући повећаним испорукама гаса из Азербејџана ове зиме

0
дубравка ђедовић

Дубравка Ђедовић Негре

Дубравка Ђедовић: Србија ће моћи да ојача енергетску безбедност захваљујући повећаним испорукама гаса из Азербејџана ове зиме.

Прочитајте још:  БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Помоћи ћемо Србији да се одупре малигном утицају Русије
Србија ће ове зиме моћи да рачуна на безбедне испоруке милион кубних метара гаса из Азербејџана, што ће ојачати енергетску безбедност земље.

Како преноси Репорт позивајући се на Министарство рударства и енергетике Србије, то је изјавила начелница ресора Дубравка Ђедовић током преговора са министром енергетике Азербејџана Парвизом Шахбазовим у Београду.

„Односи Србије и Азербејџана достигли су ниво стратешке сарадње захваљујући напорима председника Александра Вучића и Илхама Алијева, уз политичку, две земље су значајно унапредиле економску сарадњу, у којој је енергетика један од кључних сектора. рекао је Ђедовић.

Прочитајте још:  ДЕРУ НАРОД КАО ЗЕЛЕНАШИ: Просечан клијент банкама остави најмање око сто евра годишње на ПРОВИЗИЈЕ И НАКНАДЕ
Ђедовић је подсетио да су прошле године у Бакуу потписани споразуми о сарадњи између ресорних министарстава и гасних компанија две земље о годишњим испорукама Србије до 400 милиона кубних метара гаса из Азербејџана до 2026. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Споразуми потписани [26. септембра 2024.] између Србијагаса и СОЦАР-а ојачаће енергетску безбедност Србије у наредној зими, јер можемо безбедно да рачунамо на испоруку милион кубних метара гаса дневно из Азербејџана од 1. новембра до 31. марта. “, рекао је Ђедовић.

Прочитајте још:  Родитељи добили обавештење да се прекида настава за децу на Северу
Према речима Ђедовића, дан раније потписан меморандум о разумевању између министарстава енергетике две земље ће заузврат ојачати сарадњу Бакуа и Београда у области зелене енергије.

„Овај документ отвара широке могућности за сарадњу у оквиру енергетске транзиције, укључујући заједничка улагања у зелену енергију, увођење нових технологија итд. Тиме енергетска сарадња Србије и Азербејџана постаје свеобухватна и стратешка, дајући значајан допринос унапређење наших билатералних односа“, рекао је Ђедовић.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *