Максимилијан Краус: За Слободарску партију Аустрије “Косово” није држава

0

Максимилијан Краус: За Слободарску партију Аустрије “Косово” није држава.

За Слободарску партију Аустрије (ФПО) којој се предвиђа победа на данашњим изборима у тој земљи, Косово није држава, иако ју је званични Беч признао, каже за “Политику” шеф посланичког клуба ФПО у бечкој скупштини Максимилијан Краус, истичући да на Косову нема владавине права, док Срби живе у тешкој ситуацији.

“Положај српске мањине на Косову и Метохији већ дуго је тежак. Редовно се нападају хришћанске институције, као што су цркве или се скрнаве гробља. За време хиршћанских празника се нападају верници, а на удару су и свештеници”, рекао је Краус, коментаришући то што је његова партија недавно бечком парламенту упутила захтев да се повуче признање “Косова”.

Прочитајте још:  Велике количине руске вакцине стижу у Србију: Државни секретар о плану за вакцинацију
У њиховом захтеву су, како је рекао, јасно ставили до знања да “Косово” није држава, иако га је Аустрија признала.

“Тамо не постоји владавина права. Стога с њима уопште не треба преговарати о уласку у Европску унију. Ми смо странка која поштује међународне споразуме и захтева од других да то чине. Када дође до неправди ми ћемо и даље дизати глас”, рекао је Краус, коме је иначе супруга Српкиња па га, између осталог и зато занима ситуација у овој земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсећа да се колегама из Слободарске партије недавно састао са високим политичарима Србије, те да их примио и председник Александар Вучић.

Прочитајте још:  Нема народа без мита, нема Срба без косовског завјета!
Истиче и да је ФПО, са главним кандидатом Харалдом Вилимским први пут у историји странке освојила је прво место када су у питању избори за Европски парламент.

“Након тога смо успели да формирамо снажну патриотску снагу са нашим европским партнерима која сада чини трећу по величини фракцију У ЕП. Ми смо у Аустрији једина противтежа уједињеној страни коју чине Народна партија, Социјалистичка партија и Зелени. Једина смо странка која доследно заступа интересе сопственг становништва. Зато нам је циљ да после избора именујемо Херберта Кикла за савезног канцелара”, каже Краус.

Појашњава и да је кључни разлог за тренутни успех његове странке то што се Аустрија суочава са невиђеним таласом миграција из арапских и афричких земаља, а његова партија захтева заштиту граница и депортацију криминалних азиланата, наводи.

Подсећа и да су Аустријанци били незадовољни радикалним мерама током пандемије, током које су вишемесечна закључавања озбиљно наштетила грађанима и економији, док се ФПО, каже, борила за слободу појединаца.

Прочитајте још:  Тужбе Курира, као и оне Миленијум тима, застрашују новинаре и угрожавају егзистенцију медија
Када је реч о рату у Украјини, Краус је рекао да је Аустрија неутрална држава, због чега би њена улога требало да буде посредничка.

“Народњаци, социјалисти и Зелени крше начело неутралности које је уграђено у Устав, подржавајући санкције против Русије – санкције које су озбиљно оштетиле аустријску економију и довеле до рекордне инфлације. Само ФПО инсистира на очувању те неутралности”, рекао је Краус.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *