Усташкиња из Загреба Бранка Лозо најавила подршку ДПС

0
Бранка Лозо

Бранка Лозо

Усташкиња из Загреба Бранка Лозо најавила подршку ДПС.

Прочитајте још:  Вучић: Србија није увела санкције Русији упркос Макроновој жељи
Бранка Лозо, члан Председништва новоформиране странке у Хрватској „Дом и Национално окупљање“ (ДОМиНО) објавила је кандидатуру за председницу Хрватске на предстојећим председничким изборима и поручила, између осталог, да својим задатком сматра и „заустављање ‘српског света’“ чији су се, како је навела „пипци већ разгранали по БиХ Црној Гори, па и Хрватској“.

Иначе, ДОМиНО је нова странка коју води Марио Радић, до недавно сива еминенција Домовинског покрета, који је напустио након што је изгубио унутарстраначке изборе од Ивана Пенаве. Са Радићем странку је напустило још неколико чланова ДП-а, који су и посланици у хрватском сабору и Европском парламенту.

Прочитајте још:  Украјинска делегација изазвала скандал у Београду, руска делегација напустила састанак
Лозо је у видео поруци навела да јој је Хрватска пуно дала и да је дошло време да се одужи и држави врати барем део онога, како је навела, „што нам је Мати домовина свима дала“.

У обраћању искључиво Хрватима у Хрватској и дијаспори, навела је: „Стојим ту пред вама, свјесна да сам, након првог хрватског предсједника Фрање Туђмана, кандидаткиња која се по свему разликује од свих предсједника након њега, редом потеклих из истог извора, а којима је срце остало у држави које више нема, и у којој Хрвати више никада неће живјети“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Хоће ли Абу Даби приземљити "Етихад" у Србији
Осврнула се и на односе председника Хрватске и премијера, Зорана Милановића и Андрија Пленковића за које је рекла да „трују јавни простор међусобним увредама и непримереним изјавама“, а посебно истакла да свој задатак сматра и заустављање политике „српскога света“, чији „пипци“ су се, како тврди, „већ разгранали по Босни и Херцеговини, Црној Гори, па и Хрватској“.

Лозо је рођена у Загребу, удата је и има петоро деце. На Графичком факултету у Загребу је докторирала област техничких наука, где ради као професор.

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *