Чешки навијачи скандирали “Косово је Србија”

0

Чешки навијачи скандирали “Косово је Србија”.

Прочитајте још:  Румунијa поручила Куртију: Нисмо признали косовску независност и нећемо
На мечу Чешке и Албаније дошло је до сукоба на трибинама, а домаћи навијачи донели су и заставе “Нема предаје” и скандирали су “Косово је Србија”.

Вечерас у Прагу играју Чешка и Албанија у оквиру Лиге нација, а на трибинама је дошло до велике туче. Домаћи ултраси истакли су заставе подршке Србији, видели смо прецртане албанске, док је истакнут такође и велики транспарент Косова и Метохије на коме ћирилицом пише “Нема предаје”.

Није ово ништа ново од чешких навијача, добро знамо да су увек пружали подршку Србији и српским клубовима у неравноправној борби за исказивање става о једнострано проглашеној независности Косова, па су слични транспаренти често на мечевима њихових клубова. Овога пута банере подршке донели су и на меч репрезентације, а није познато да ли су редари пре почетка утакмице тражили да се заставе уклоне.

Такође, навијачи Чешке развили су и транспарент на коме је први председник Чехословачке Томаш Масарик, а уз њега су биле написане и чувене речи по којима га највише памте: “Човек без нације је ништа”, стајало је на банеру који су ултраси показали на почетку утакмице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *