Потврђено да је убијен лидер Хамаса?

0
израел

Потврђено да је убијен лидер Хамаса?

Прочитајте још:  Албанац Јетмир Гоцај осумњичен за брутално убиство Иване на Звездари
Чланови израелског безбедносног кабинета обавештени су да је челник Хамаса Јахја Синвар врло вероватно мртав, рекла су два званичника упозната са случајем

Израелски медији, Кан и Канал 12, такође цитирају службенике који кажу да је Синвар мртав.

Према снимцима објављеним на друштвеним мрежама, чини се да приказују вођу Хамаса међу рушевинама с озбиљним повредама, укључујући и повреде главе.

Упоређујући претходне фотографије Синвара, Скај њуз јавља да су успјели да идентификују низ сличности лица – оне укључују младеж између угла лијевог ока, линију косе, облик ушију и зуба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  "Иранска замка" Хезболахов напад на Израел даје Нетањахуу одрешене руке
Израел је рекао да се спроводе ДНК тестови како би и званично било потврђено да ли се ради вођи Хамаса. Израел има узорке Синварове ДНК из раздобља које је провео у израелском затвору.

Војници ИДФ-а који делују у Гази у инциденту у којем је, како пише Тајмс оф Израел, вероватно убијен Јахја Синвар, нису га циљали и нису знали да би он могао да буде у згради у којој су дјеловали, пишу хебрејски медији.

Прочитајте још:  Ердоган најавио операцију у Сирији коју ће међународна заједница "разумети"
Израелски војници су уочили неколико бораца како улазе у зграду у инциденту који је почео јуче и наређен је напад на њих, који је делимично срушио структуру. Тек након што су израелски војници стигли и размотрили штету, схватили су да један од тројице убијених јако подсећа на Синвара.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *