Миленко Ордагић нови председник општине Бајина Башта

1
башта

Миленко Ордагић

На 16.седници Скупштине општине, одржаној 18. октобра, за новог председника општине Бајина Башта изабран је Миленко Ордагић. Он је до сада обављао дужност заменика председника општине. Доктор Небојша Јовановић, досадашњи директор Дома здравља „ Евелина Хаверфилд“ изабран је за заменика председника општине.

Изабрано је и ново Општинско веће у коме су по функцији председник и заменик председника општине. Поверење за састав тог органа добили су Иван Гвозденовић, дипломирани инжењер шумарства, Ивка Јокић, дипломирани  економиста, њен колега Горан Милутиновић. Из старог састава Општинског већа остали су Недељко Ракић и Драган Тодоровић.

Председник, заменик председника и чланови Општинског већа  изабрани су са  32 одборничка гласа од укупно 34 одборника који су искористили право да гласају. Два гласа су била против. Нови избори уследили су након што је председница општине Весна Ђурић поднела оставку из личних разлога. Тиме је аутоматски престао мандат заменику председника и Општинском већу. Мада је гласање било тајно, јавна је тајна да су оваква кадровска решења у општини Бајина Башта подржали и социјалисти. Они нису добили ниједну политичку функцију, али, незванично, за узврат ће имати нека од руководећих места у неким предузећима и организацијама.

Пре гласања опозициони одборници Михајло Марковић, Борис Јовановић и Бранко Тешић су изашли за говорницу и , уз критике на рачун владајуће коалиције, нагласили да неће дати подршку предложеним кандидатима .Након избора за председника општине Бајина Башта, Миленко Ордагић кратко се обратио одборницима.

-Захваљујем се свима који су нас подржали, али и онима који то нису учинили. Они су нам додатна енергија за оно што ми имамо у плану да урадимо. Да будем искрен, мени та  енергија противника одговара, она ме стимулише да радим боље.  Најавио  је да ће са тимом који је представио предано радити на решавању најважнијих проблема у општини Бајина Башта и навео да се, пратећи пут председника Србије Александра Вучића,  не може погрешити. Он је подсетио и на најважније инфраструктурне пројекте које је председник Републике најавио приликом недавне посете општини Бајина Башта. Све што је обећао приликом посета нашој општини, биће реализовано.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Председница општине Бајина Башта доделила себи новчану помоћ!

ББГлас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Миленко Ордагић нови председник општине Бајина Башта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *