Влада Србије усвојила Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе САД о стратешкој сарадњи у области енергетике

0

Влада Србије усвојила Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе САД о стратешкој сарадњи у области енергетике.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о стратешкој сарадњи у области енергетике у Србији, у циљу јачања даље сарадње и унапређења постојећих веза две земље.

Прочитајте још:  Ескобар нам поставља нове задатке
На овај начин, улагањем у комерцијалне енергетске пројекте у Србији, биће омогућено испуњавање највиших стандарда у областима заштите животне средине, постизању циљева чисте енергије и енергетске безбедности наше државе, наведено је у саопштењу након седнице.

Усвојена је и Уредба о утврђивању просторног плана подручја посебне намене система реверзибилне хидроелектране „Бистрица“ и хидроелектране „Потпећ“, којом ће бити омогућена њихова доградња и повећање технички расположивих потенцијала ових извора и производње.

Влада Србије усвојила је Стратегију безбедности и здравља на раду за период од 2024. до 2027. године којом се утврђује стратешки оквир и приоритети у развоју система безбедности и здравља на раду, а у циљу смањења повреда и професионалних болести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  КОМШИЈЕ НАМ ЗАБАДАЈУ НОЖ У ЛЕЂА: Скопље ће тражити од Шпаније да призна лажну државу!
Њен циљ је да се број повреда на раду смањи за пет одсто у односу на укупан број повреда у претходном петогодишњем периоду спровођења Стратегије.

На седници је усвојена допуњена Уредба о плану мреже здравствених установа, којом је предвиђено оснивање Института за рани развој и инклузију ради спровођења различитих истраживања кроз сарадњу са академском заједницом, пре свега медицинским факултетима, Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију, али и другим високошколским установама.

Чланови Владе усвојили су Предлог закона о допуни Закона о потврђивању Европске повеље о локалној самоуправи, како би се, како је наведено, омогућило унапређење система локалне самоуправе и прихватање савремених европских модела.

Прочитајте још:  Швајцарска: Католички свештеници починили 1.002 случаја сексуалног злостављања
Усвојен је и Акциони план за период од 2024. до 2025. године за спровођење програма за реформу система локалне самоуправе за период од 2021. до 2025. године.

НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *