Велики еколошки проблем прети западној Србији: Депоније препуне

0

Велики еколошки проблем прети западној Србији: Депоније препуне.

Прочитајте још:  "Азовстаљ" је био еколошка катастрофа за град Мариупољ
Регионална депонија Дубоко прихватала је отпад из Лучана, Пожеге, Ариља, Ивањице, Бајине Баште, Косјерића, Чајетине и Чачка све до пожара у мају. Пожар је угашен, али проблеми тињају и даље, и од тада ове општине су принуђене да траже друга решења.

“Депонија Дубоко је затворена за осам општина, сем за град Ужице који тамо депонују смеће. Ми радимо 365 дана у години тако да смо морали да нађемо решење. Тренутно је ситуација таква да ми комунални отпад одлажемо најпре у град Јагодину, затим Лапово и Кнић. То су нормалне количине и сасвим оправдане, негде дневно одвозимо око 260 до 300 тона пут ове три депоније. Ситуација је таква да нама у просеку сваког дана стиже 125 тона у просеку, тако да ми само неких 200 тона у просеку успемо да уклонимо од оног складиштеног који се налази на трансфер станици”, рекла је за РИНУ директорка ЈКП „Комуналац” Чачак Мирјана Ђоковић.

“Депонија Дубоко оптимално решење за све нас”

Прочитајте још:  Арапске инвестиције, босански губици, америчке фирме: Ко стоји иза клизишта око планине Требевић које прети Сарајеву?
Према њеним речима, ово је за њих ванредна околност, али грађани нису осетили никакав проблем када је у питању прикупљање и депоновање смећа. Она сматра да ће у наредних месец и по дана очистити трансфер станицу и постићи ситуацију да оно што дневно стигне, истог дана буде опремљено на ове депоније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Закључак састанка са Министарством заштите животне средине и свих оснивача депоније Дубоко који је одржан пре неки дан, да је депонија Дубоко оптимално решење за све нас. Ми се надамо да ће се у што краћем року доћи до дозволе за привремено одлагање и неких пет, шест месеци да сви који припадамо том систему можемо да одлажемо, а након тога мораћемо да потражимо неку резервну варијанту. Да ли ће град Чачак тражити дозволу за привремено одлагалиште на територији своје општине или ћемо ићи пут Лапова, Јагодине или неког града у окружењу о томе не могу да говорим”, истакла је Ђоковић.

Глас јавности

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *