ГИДЕОН ГРАЈФ: Са бројем жртава у Јасеновцу се не тргује, младе упознати са усташким злочинима!

0

Гидеон Грајф

ГИДЕОН ГРАЈФ: Са бројем жртава у Јасеновцу се не тргује, младе упознати са усташким злочинима!

Прочитајте још:  Неискоришћени потенцијал: Осим у производњи хране, Србија може да буде лидер у производњи семена!
Израелски стручњак за истраживање Холокауста Гидеон Грајф рекао је да број жртава у усташком логору Јасеновац није питање дискусије, већ чињеница, истичући да је број од 700.000 жртава историјска чињеница, која само може да се прихвати и њоме не може да се тргује.

Грајф сматра да бројке ипак нису примарне када је реч о истини о Јасеновцу, већ приоритет треба да буде на суровости починилаца злочина и страшној патњи притвореника који су били у том концентрационом логору.
Он је истакао да бежање од историје не доприноси ничему и да производи само негативне последице, јер се историја, чак и када је крвава, не може променити.

“Најважније је образовање и зато треба учити о злочинима о Јасеновцу и познавати детаље, јер када њих познајете, имате цијелу слику” – рекао је Грајф за РТС.

Прочитајте још:  Бугари се плаше "српског света" због веза Београда и Москве
Он је нагласио да су наставници дужни да више подучавају децу о усташким злочинима и да утичу на младе који ће једног дана одрасти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Наставници треба да говоре више о стварним чињеницама. Не постоји замена за наставнике када је реч о истини о Јасеновцу” – рекао је Грајф.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *