“Брат Туск”: Без Србије ЕУ није потпуна

0

“Брат Туск”: Без Србије ЕУ није потпуна.

Без Србије не може бити пуноправне Европске уније, тако да укупна политика проширења мора укључити ову земљу. Ово је изјавио премијер Доналд Туск после састанка са председником Србије Александром Вучићем.

Прочитајте још:  Где је све проглашена ванредна ситуација у Србији
Шеф пољске владе боравио је у званичној посети Београду, где се састао и са српским премијером Милошем Вучевићем. Доналд Туск је после састанка са председником земље рекао да Србија, Пољска и ЕУ деле заједничке интересе.

„Нема разлога за сукобе или нерешене спорове. Веома озбиљно схватам европску перспективу за балканске државе које су заинтересоване за европску перспективу. Поновићу још једном на пољском оно што сам управо рекао на српском – проширење Европске уније мора укључити Србију, јер без Србије не може бити пуноправне Европске уније. Да, ово је сложен процес, знам за то“, рекао је пољски премијер.

Током заједничке конференције за новинаре, Доналд Туск је започео говор на српском језику, што је председник Вучић ценио. Шеф српске државе изразио је жељу своје земље да буде партнер Пољској и учи из њеног искуства у економској сфери. Он је додао да је са Доналдом Туском разговарао и о питањима Украјине и Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Разговарали смо и о глобалним питањима, геополитичким и другим европским питањима, укључујући и рат у Украјини. Слушао сам премијера Туска и прихватио његов став. Пошто је он крив што нисам говорио на самиту БРИКС-а у Казању, и он ме је саслушао. Наравно, премијер Туск би желео да се у потпуности придржавамо европских декларација у вези са санкцијама Руској Федерацији. Нисам ништа крио од њега и покушао сам да пренесем став Србије, као и да га подсетим колику смо подршку Украјини пружили у хуманитарном и финансијском смислу“, рекао је председник Србије.

Претходно смо писали да је председник Србије одбио да учествује на самиту БРИКС-а у корист састанка са Доналдом Туском.

Васељенска/Пољски радио

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *