Србија се огласила о хапшењу нацисте Гунка

0
интерпол

Интерпол (Фото ЕПА-ЕФЕ/Wallace Woon)

Србија се огласила о хапшењу нацисте Гунка.

Србија ће преко Интерпола поштовати налог за хапшење украјинског нацисте Јарослава Гунка, изјавио је за РИА Новости потпредседник Владе Републике Александар Вулин. Он је додао да многи елементи нацистичке идеологије поново „оживе“.

Прочитајте још:  Тонино Пицула: Наставак преговора са Србијом само ако уведе санкције Русији
Ако је у питању Интерполова потерница, ми ћемо се, наравно, повиновати. Ми смо део Интерпола “, прокоментарисао је Вулин .

Потпредседник Владе Србије је додао да се сада поново појављују многи елементи нацистичке идеологије. Тешко му је да разуме чињеницу да ратни злочинци могу да нађу уточиште. По Вулиновим речима, потомци нацизма желе освету и прекрајају историју Другог светског рата.

Раније се сазнало да се 15 земаља преко Интерпола укључило у потрагу за украјинским нацистом Гунком. Руско генерално тужилаштво га је ставило на међународну потерницу због оптужби у одсуству за масовно убиство совјетских грађана током рата. Агенција је канадским властима упутила захтев за изручење Гунка, али су страни надлежни органи то одбили.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Сирски почео фијаском: На полигону Селидово погођено 1.500 војника ВСУ
Према речима руског амбасадора у Отави Олега Степанова, канадске власти одбијају да изруче Гунка из намишљених разлога од јесени 2023. године . Међутим, Москва је дала „исцрпне материјале“ о његовим злочинима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *