Руска Амбасада у БиХ: Провокацијом о камповима у БиХ покушава се бацити сена на Републику Српску

0

Руска Амбасада у БиХ: Провокацијом о камповима у БиХ покушава се бацити сена на Републику Српску.

Руска Федерација не меша се у унутрашње послове БиХ, за разлику од Американаца који покушавају контролисати политичке процесе и политичке делатнике буквално на свим нивоима, саопштили су из руске Амбасаде у БиХ.

Њихово саопштење преносимо у целости:

Прочитајте још:  Грузија неће војно помоћи Украјини
У вези с још једном одвратном провокацијом о „припреми од стране Русије држављана Молдавије у камповима на подручју Републике Српске“ изјављујемо сљедеће:

Акције Запада у овој сфери је карактеризовао председник Руске Федерације Владимир Путин у разговору с председником Републике Српске Милорадом Додиком у Казању на самиту БРИКС-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Москва поздравља заједничку изјаву лидера пет нуклеарних сила
Руски лидер је нагласио да се ради о демонизацији Русије и назвао тврдње о наводним покушајима Москве да организује нареде у појединим западним главним градовима као потпуну глупост.

Са своје стране жељели бисмо да подцртамо да ова провокација представља још једну пропагандну салву Запада у хибридном рату против Русије. Покушава се да се постигну сљедећи циљеви:

“Подржати режим у Кишињеву, покушати пронаћи „алиби“ за потпуни дебакл на референдуму, чији су резултати морали бити на брзину фалсификовани како би се „доказала оданост молдавског народа европском избору“.

” Још једном бацити сену на Републику Српску, створити разлог за нове незаконите санкције њеном руководству.

“Користећи „конкретне чињенице“ илустровати наводну хитну потребу за увођењем визног режима за грађане Руске Федерације.

“Индиректно оптужити за неактивност руководство ЕУ операције „Алтеа“, које наводно немарно приступа испуњавању свог мандата. Већ је постојао један преседан” – сетите се тврдњи о митским руским камповима пре неколико месеци, које је ЕУФОР одлучно демантовао.

Прочитајте још:  Срамота МОК и руски ултиматум: Запад се суочава са највећом срамотом у модерној историји
Позадина је јасна – показати да ЕУ није у стању да контролише ситуацију, зато је потребно вратити мандат НАТО-у. Скрените пажњу да се то ради управо уочи разматрања у Савету безбедности УН-а почетком новембра питања продужења мандата мисије „Алтеа“.

Још једном изјављујемо да се Руска Федерација не меша у унутрашње послове БиХ – за разлику од Американаца који покушавају контролисати политичке процесе и политичке делатнике буквално на свим нивоима.

Прочитајте још:  ПОПОВИЋ ОСУДИО ГОВОР МРЖЊЕ ПРЕМА РУСИМА: НЕЋЕМО УВОДИТИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ
Полазимо од тога да ће планирани састанак представника релевантних структура Републике Српске и БиХ коначно затворити ову тему.

Позивамо надлежне органе БиХ, поједине политичаре и медије да показују одговоран приступ, те да се не уплићу у антируске инсинуације Запада.

Бонус видео

https://www.youtube.com/@ketrinailuzija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *