Вучић назвао Набјулину генијем

0
вучић

Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Вучић назвао Набјулину генијем.

Прочитајте још:  Рађевина: Изградња рудника литијума – мештани страхују од еко-катастрофе, Вучићу „смешно“
Председник Србије Александар Вучић дивио се професионализму шефице руске централне банке Елвире Набиулине. Шеф Србије је упоредио економску ситуацију у ЕУ и својој земљи, констатујући стабилност руске економије. На ТВ Прва Вучић је Набјулину назвао генијем.

„Морам признати да сам изненађен отпорношћу руске економије и честитам им на томе. Набјулина је геније“, рекао је Вучић на српској телевизији . Он је указао и на брзину развоја балканске републике, истакавши да се она напредује „5 пута брже од земаља Европске уније“.

Он је изразио изненађење отпорношћу руске економије и напоменуо да је Русија недавно подигла своју кључну стопу на 21 одсто, што је знатно више од српске од 5,75 одсто. „Наша кључна стопа је 5,75%, њихова 21%. Њихова инфлација ове и прошле године је дупло већа од наше: 8,2% наспрам наших 4,2%“, навео је председник.

Прочитајте још:  Отворено писмо руске амбасаде у Србији уреднику Блица
Председник Србије Александар Вучић оценио је и темпо привредног раста у Европској унији и Србији, рекавши да се Србија развија много брже од чланица Европске уније (ЕУ). Према његовим речима, ове године просечна стопа раста у еврозони биће 0,6%, у ЕУ ван еврозоне до 0,85%, док се у Србији очекује раст од 3,9-4,0%.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Просечна стопа раста у еврозони биће 0,6 одсто ове године, а у Европској унији максимално 0,85 одсто, односно у ЕУ ван еврозоне. <…> У Србији ће просечна стопа раста бити 3,9-4,0 одсто“, рекао је Вучић.

Васељенска/УРА.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *