Адвокат доказао да се шиптарски терориста послужио лажном фотографијом

0
барикаде 1244

(Фото: Јутјуб)

Адвокат доказао да се шиптарски терориста послужио лажном фотографијом.

Младић Н.В. који је јуче ухапшен под сумњом да је виновник напада на новинарску екипу Каллџо-а 29. маја у Лепосавићу, је невин. Он ни на који начин није учествовао у делима која му косовске власти стављају на терет и ми поседујемо доказ за то, казао је за КоССев његов адвокат Предраг Миљковић.

Прочитајте још:  Аљбинов црвени тепих за Милоша Француза: ДСС пустио из притвора Куртија и друге терористе, а он им се одужио!
Нашу редакцију касно синоћ контактирали су читаоци који су се представили као сведоци и пријатељи ухапшеног младића.

Они су нам проследили фотографију са протестног окупљања, заправо са истим кадром који је као наводни доказ претходно објавио косовски министар унутрашњих послова, са младићем у капуљачи у првом плану за којег тврди да је у питању сада ухапшени Н.В., уз другу фотографију ухапшеног младића са откривеним лицем.

Прочитајте још:  Ухапшен професор осумњичен за примање мита
Због интереса истраге, ову фотографију нећемо објављивати, али је иста доступна преко више других медија и страница на друштвеним мрежама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На слици коју смо добили од читалаца, а чију је веродостојност сада потврдио и адвокат Миљковић, међутим, Н.В. заправо стоји откривеног лица иза маскираног младића такође означеног као наводни нападач, и то тек више редова иза.

Прочитајте још:  Ухапшена мајка малолетнице осумњичене да је у школи у Зрењанину напала другарицу ножем и посекла је
Сигурно је то да две фотографије које је Свећља објавио нису фотографије истог младића, као и то да Н.В. није нападач, потврдио је Миљковић.

„Дакле, он није тај момак са капуљачом, то је заиста жива истина, и види се. Н.В. стоји у неком 7. или 8. реду. Он није нападач на новинаре, и ни на који начин, према нашим доказима није ни могао да буде“, казао нам је Миљковић.

Прочитајте још:  Додик поручио џихадистима: Сачуваћемо безбедност
Миљковић је нагласио истовремено да он не улази у то ко је маскирани младић, односно да ли је он или није одговоран за напад на новинарску екипу Каллџо-а.

„И мој брањеник и ја као његов адвокат осуђујемо сваки напад на новинаре и сваки напада на полицију“, казао је за КоССев.

Прочитајте још:  Пет медаља ученицима из Србије на Европској олимпијади из физике
Нагласио је да ће доказе поднети суду, укључујући и ову фотографију, у покушају да се младић што пре пусти на слободу, иако, услед целокупне ситуације, није „претерани оптимиста“.

Н.В. се тренутно налази у притворном центру у Косовској Митровици. Ухапшен је јуче у 17:30 код места Клик, између Лепосавића и Сочанице.

„Он је сада мало боље, али је јуче био веома узнемирен“, посведочио нам је у каквом је стању ухапшени младић.

Прочитајте још:  Шпанија: Подржавамо Србију
Одлука о томе да ли ће се донети мера продужетка притвора или пуштања на слободу, биће позната до недеље у 17:30.

Стављају му се на терет три дела: Уништење или оштећење имовине, изазивање расне мржње и нетрпељивости, и учешће у делима хулиганизма.

Прочитајте још:  Косовска Митровица: Почео шиптарски митинг под називом "Марш на север"
Да је млади Лепосавац ухапшен, саопштио је јуче први косовски министар унутрашњих послова, како то иначе редовно чини већ месецима уназад, објављујући пуне генералије ухапшеног и без ограде да се исти сумњичи или терети за кривична дела.

И док је Свећља прецизирао да се ради о нападу на приштински Каллџо, полиција је потом саопштила да је исти мушкарац ухапшен због напада на новинаре из више медија.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО: ТАЈНИ СНИМЦИ ПЕРИШИЋЕВЕ ПРОДАЈЕ ХАГУ (ВИДЕО)
Иначе, 29. маја, када су и започети протести Срба испред три општине на Северу три дана након уласка градоначелника у њих – Удружење новинара Косова (АГК) известило о нападу на екипу Каллџо-а, односно на њихов службени аутомобил.

Аутомобил ове медијске куће тог дана, према овом извештају, исписан је симболом четири С.

Око 30-ак напада на новинаре и медијске екипе забележено је за последње две недеље на Северу. Ови инциденти наишли су на снажну осуду свих домаћих, регионалних и светских медијских удружења, укључујући и осуде међународних званичника.

КосСев

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *