Извор ВЧК-ОГПУа је именовао праве кориснике ПВК “Вагнера”: Ко може да се окористи “пучем” у Русији

0
вагнер вагнера

Вагнер (Olga MALTSEVA / AFP)

Извор ВЧК-ОГПУа је именовао праве кориснике ПВК “Вагнера” – садашње руководство ГУ Генералштаба (ГРУ) и бивши надзорник Путиновог обезбјеђења, гувернер Тулске области Алексеј Дјумин.

„Вагнер“ као војну организацију су створили и њима управљали официри ГРУа састављени од пензионера и активних војних лица.

Управо је Вагнер коришћен и користи се за испуњавање циљева ГРУа. Посебно се истиче гувернер Тулске области Алексеј Дјумин, чији је допринос развоју ПВК Вагнер најзначајнији.

Дјумин директно комуницира са Пригожином, у оквиру чега овај више делује као млађи пословни партнер. Такође је важно напоменути да су Дјуминови телохранитељи активни припадници специјалних снага ГРУ (војно особље војне јединице са симболичним бројем 45678), а не припадници ФСО, како би требало да буде за гувернера – рекао је извор.

ВЧК-ОГПУ: Пригожин се случајно нашао на правом месту у право време и са правим везама. Његов незванични статус му омогућава да води ПВК и развија бренд, рекламирајући га целом свету на рачун рата, што садашње руководство ГРУа и гувернер Тулске области не може, из јасних разлога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Без обзира на то како се рат заврши, корисници ПВК Вагнер имају позитиван финансијски билансу, и у перспективи још много уговора за рад (оперисање) широм света.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *