Хаос у Великој Плани: Наоружани мушкарац улетео са пушком у средњу школу и почео да пуца!

0

(Фото: Принтскрипт Курир)

Велика Плана – Горан Т. упао је данас у средњу школу у Великој Плани са аутоматском пушком и отворио ватру.

Kако преноси Пинк, реч је о психички поремећеној особи која је хтела да изазове талачку кризу како би му се обратио председник Александар Вучић.

На срећу, нападач је савладан и нико није повређен.

Ученици преплашени

Горан Т. (46) из села Ливадице код Велике Плане упао је у Економско-угоститељску школу “Вук Kараџић” и отворио паљбу из аутоматске пушке. Kако је МУП саопштио мушкарац је пуцао у плафон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је пуцао два пута из овог оружја, а на сву срећу није било повређених особа. Горана је савладао професор Славољуб Стојадиновић, а код њега су пронађени још и ручна бомба, пиштољ и експлозив.

Ученици су након пуцњаве уплашени изашли у двориште школе, где су се појавили и родитељи, али и остали ученици ове школе. У дворишту је био и професор Славољуб који је са завојем на руци причао колегама шта се догодило и како је савладао нападача.

Из Министарства просвете, науке и технолошког развоја кажу да је у средњој економско-угоститељској школи у Великој Плани стање стабилно након данашњег инцидента.

“Непознати мушкарац ушао је у учионицу током шестог часа и причао неповезано, након чега је извадио аутоматску пушку и држао је на грудима, а испод прслука је имао још неко оружје. Ученици су били присутни током разговора између професора који је држао час и непознатог мушкарца, али су врло брзо после доласка дежурног наставника напустила учионицу. Професор физичког и одељенски старешина физички је савладао непознато лице и током рвања испаљена су два метка. Професор физичког васпитања је добио лакше повере руке, али не од ватреног оружја.Непознати мушкарац није ученик школе,није родитељ и нема везе са образовним системом”, наводи се у саопштењу министарства.

Прочитајте још:  ЧЕТИРИ и ПО године сведочења против јереси и издаје: Непрекидне суботње Литије за оправослављење окупиране Србије

Александра Илиц́, директорка Средње економско-угоститељске школе за Спутњик је рекла да се пушка није видела кад је човек ушао, јер је била у торби.

Ученица Т.Ж. (17) испричала је за Спутњик да је мушкарац ушао закопчан, испод јакне му је стајао панцир, са оружјем, са аутоматском пушком, бомбама и, чини ми се, пиштољем.

“Он је ушао у учионицу 3/3, где је рекао да ц́е све бити у реду само ако они њему дају број државне безбедности”, рекла је она.

Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *