Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској

1
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској.

Прочитајте још:  Спасите децу: Руску децу малтретирају и злостављају због своје националности
Заоштравање ситуације на КиМ, које је довело до крвопролића, последица је политике „премијера“ самопроглашене републике Аљбина Куртија која има за циљ да распламса сукоб и очисти територију покрајине од Срба, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

“Јучерашње крвопролиће је директна и непосредна последица курса такозваног „премијера“ Аљбина Куртија са циљем распламсавања сукоб и чишћења територије региона од Срба” – наводи се у коментару Захарове, објављеном на сајту руског МИП-а.

“Његови покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије како би натерао Београд да призна „независност“ Косова стална су игра са ватром, која је, како видимо, прескупа и доводи цео регион Балкана до опасне ивице” – додала је Захарова.

Прочитајте још:  Украјина преузима посао безбедносних служби Србије – потез до сада невиђен у дипломатији
Она је истакла да је „полиција” косовских Албанаца систематски изводила казнене операције против српске заједнице и да се није бавила искључиво застрашивањем грађана.

“Постоји директна претња од наставка етничког чишћења, које су раније практиковали албански екстремисти на Косову” – нагласила је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Уверени смо да се пут стабилизације и дугорочног решења на Косову одвија искључиво кроз свеобухватну примену темељне резолуције Савета безбедности УН 1244 и Бриселских споразума Београда и Приштине из 2013. и 2015. године” – закључила је Захарова.

Вечерње новости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *