САД планирају да приватизују украјинске банке

0

САД планирају да приватизују украјинске банке.

Политико је, позивајући се на поверљиви део документа „Свеобухватна стратегија земље“, написао да се циљеви САД у Украјини крећу од примене НАТО протокола и стандарда до приватизације банака, пренеле су РИА Новости .

Прочитајте још:  ЧОМСКИ: Чињеница је да су током читаве своје историје Американци водили агресивни рат против некога (ВИДЕО)
Како наводи издање, поверљива верзија документа „Свеукупна стратегија земље“ је три пута већа од верзије коју је објавио Стејт департмент и у јавном је домену, а садржи и много више детаља о циљевима САД у Украјини, од приватизацију њених банака, помажући школама да уче енглески језик пре него што је украјинска војска усвојила НАТО протоколе.

 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У документу се наглашава да би корупција могла да наведе западне савезнике да напусте борбу против украјинског сукоба и да Кијев не може да одложи напоре у борби против корупције.

 

Прочитајте још:  ПОГИНУО МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА УКРАЈИНЕ: 16 мртвих у паду хеликоптера код Кијева - међу погинулима и деца
Напомиње се да перцепција корупције на највишем нивоу може поткопати поверење украјинске јавности и страних лидера у украјинску владу. Администрација жели да изврши притисак на Украјину да смањи корупцију у земљи. Посебно зато што су амерички долари у питању.

 

Сједињене Америчке Државе желе да украјинско Министарство одбране створи корпус професионалних млађих официра и подофицира по принципима стандарда доктрине НАТО-а, упркос чињеници да је НАТО далеко од пристанка на приступање Кијева.

 

Прочитајте још:  Пушков: ЕУ је у опасности да добије „други Чернобил“ из нуклеарне електране Запорожје
Такође се наводи да би државе желеле да виде више од две хиљаде нових судија изабраних у Украјини и да се отарасе заостатка од више од девет хиљада случајева недоличног понашања судија.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *