Главни амерички епидемиолог: Вакцина може ковид учинити још горим

1

(Фото: Depositphotos)

Директор Националног института за алергије и заразне болести Ентони Фаучи (79) изјавио је данас да америчке компаније раде на најмање осам вакцина и да би, ако све буде добро, већ крајем јесени или почетком зиме могло да се зна да ли су успешне или не.

„Национални институт за здравље ради веома брзо, развијамо најмање осам вакцина, и очекујемо више резултата”, рекао је Фаучи, који је и упозорио на могуће негативне последице вакцине, јер би могла да појача последице вируса, преноси Танјуг.



Главни амерички епидемиолог, који је деценијама на челу института, за време мандата шест америчких председника, подсетио је да је у јануару речено да је за развој вакцине потребно и 18 месеци.

Према његовим речима, 14. јануара званично је почео рад на вакцини и 62 дана касније наступила је прва фаза, фаза клиничког испитивања две дозе на добровољцима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У наредним недељама, ће уследити, друга и трећа, рекао је Фаучи и додао да ће бити укључена и тестирања на животињама.



„Ако смо успешни, надамо се да ћемо то знати у касну јесен или рану зиму. Имамо много кандидата и надамо се вишеструким резултатима … То ће бити добро глобално гледано, ако будемо имали више од једног успешног кандидата за вакцину”, рекао је Фаучи.

Фаучи је, у обраћању Конгресу из свог дома где је у самоизолацију због могућности да је био у контакту са зараженим чланом особља Беле куће, упозорио Американце на последице исхитрених испитивања.

„Морам упозорити да постоји и могућност негативних последица где одређене вакцине заправо могу појачати негативни ефекат инфекције”, рекао је он.

Прочитајте још:  Ово што се дешава сада у Израелу и Палестини јесте припрема за свеопшти рат против Руске Федерације

Додао је да је кључно питање ефикасност вакцине која је за сада непознаница, питају се да ли ће бити ефикасна или неће и колико дуго, рекао је ветеран епидемиолог како га зову у САД.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Главни амерички епидемиолог: Вакцина може ковид учинити још горим

  1. Obican lek kad se pripisuje postoje kontraindikacije i uzimamo potpisom na sopstvenu odgovornost kao i antibiotik…u svakoj zdravstvenoj ustanovi ako je hitan slucaj mozete potpisati da npr lice o kome se starate detetu ili starijem da se ne sa antibiotik a za ostalo infuziju i koktel vitamina jedino moze samoinicijativno lekar.
    Da bi se dai lek, pogotovo vakcina mora se proci individualno kroz individuu, ima nekih koji pokazuju alergijsku reakciju, blazi oblik astme, koliko znam niko od lekara ne prepisuje ni injekcije ni antibiotike samo pumpica, bas zbog i minimalnog delovanja moze trenutna smrt.
    Sto se imuniteta tice svaka pojedinka reaguje razlicito.
    Tako da se zdravstvo ogradjuje i na antibiotike i obicnih leka…Jer alergijska reakcija sa simptomima blage astme je SMRT. Naravno brz ce se oporaviti pod rizikom od leka ili antibiotika ali od vakcine tesko jer je krenula u napad nin stop neprekidbo na imunitet.
    ZIVELI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *