Укупна излазност на руским председничким изборима премашила 50 одсто

0
цик Русије

цик Русије

Укупна излазност на руским председничким изборима премашила 50 одсто.

Укупна излазност на бирачким местима током другог дана гласања на руским председничким изборима премашила је 50 одсто у 16.15 по московском времену, показују подаци руске Централне изборне комисије.

Од 16:29 по московском времену излазност је била 50,22%.

Прочитајте још:  Вучевић: Не искључује се да ће покрет учествовати на изборима
Раније, 16. марта, Министарство дигиталног развоја је известило да је излазност бирача на даљинском електронском гласању (ДЕГ) на руским председничким изборима достигла 82%.

Председнички избори у Русији одржавају се 15, 16. и 17. марта. На гласачком листићу су четири кандидата: Владимир Путин (самопредложење), Владислав Даванков (Нови људи), Леонид Слуцки (ЛДПР) и Николај Харитонов (Комунистичка партија Руске Федерације).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Иран се наљутио на Русију због Персијског залива
Могућност да се на председничким изборима гласа преко интернета први пут је имплементирана у Русији. Могу га користити становници 28 региона; Московљани такође имају приступ даљинском гласању помоћу платформе мос.ру. Осим тога, први пут на изборима за шефа руске државе могу да гласају становници четири нова региона – Доњецке и Луганске Народне Републике, Херсонске и Запорошке области.

Вассљенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *