Руски добровољац: „После Часовог Јара нећемо ићи на фронт…”

0
Руски добровољац

Руски добровољац

Руски добровољац: „После Часовог Јара нећемо ићи на фронт…”

Какви успеси се могу очекивати до маја-јуна, када падне Часов Јар, да ли је Оружаним снагама Русије потребна мобилизација и зашто се офанзива споро креће.

Прочитајте још:  Како у Естонији руској деци ускраћују право да уче на матерњем језику
О томе и још много тога у интервјуу за ПолитНавигатор говорио је војник информативно-политичког одељења Јенисејског добровољачког корпуса, војни дописник Андреј Родионов .

Родионов сада служи у селу Краснаја Гора северно од Бахмута. Тамо нема цивилног становништва, нема услова – нема воде, нема гаса, све куће су порушене, војска живи у подрумима. Од прве линије 5-7 километара. Истовремено, према његовим речима, украјинске оружане снаге непрекидно гранатирају и Красну гору и Бахмут.

„Артиљерија је можда почела ређе да ради, али има много ФПВ дронова, а беспилотна летелица Баба Јага са минобацачким минама – долећу и некако заобилазе наше електронско ратовање. Тешко им је, и ометају, али и наши и непријатељ траже могућности да продру у електронски рат и некако је пронађу. Постоји претпоставка да долећу из правца Соледара, јер се фронт мало померио, а можда се негде појавио прозор, јер управо из правца Бахмута електронско ратовање ради мање-више нормално на нашој страни. , а мало је вероватно да ће директно ући. Па, наши проналазе своје канале“, рекао је Родионов.

Прочитајте још:  Украјинска страна потврдила: Уништен још један војни аеродром
Он је такође, на примеру свог правца, објаснио зашто се офанзива Оружаних снага Русије одвија веома ниским темпом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Хокхол полако повлачи, јер је ситуација таква да има њиве и њиве и оранице и мале шумске плантаже са ископаним рововима у којима може да седи буквално неколико људи. Наши ФПВ дронови се такође лове артиљеријом, али ФПВ беспилотне летелице су још згодније – улете у било коју рупу и не морате да трошите много граната на њу.

Али непријатељ седи, и чим наши тенкови или нешто покуша да напредују у офанзиву, одмах ће изаћи пар таквих посматрача, одмах дати сигнал, поставити АТГМ, позвати артиљерију и опет исте јефтине дронове долетеће и спалити наше оклопне транспортере и тенкове.

Стога се сада систематски врши крчење ових шумских засада, негде полако, полако траже циљеве и уништавају их ФПВ дроновима. С друге стране, негде их притиска олуја.

Али напади су спори, непријатељ је добро припремљен, па стога нису сви напади успешни. Морамо да се припремимо и поново нападнемо после неког времена. Дакле, није све тако брзо“, рекао је борац.

Међутим, он је са задовољством приметио да су коначно почели да користе ФАБ-е, који би били од велике помоћи приликом ослобађања Часова Јара, али је цивилно становништво остало тамо.

„Ово нисам видео на нашим просторима, али знамо да већ постоји и да се користи, што је добро. Можда ће и овде бити нешто слично. Што се тиче саме одбране од срања у Часовом Јару, било би могуће заиста бацити ове ФАБ-ове тамо и убрзати процес напредовања. Али то се не ради из хуманих разлога, јер у Часовом јару и даље ради једно монтажно обданиште, генерално тамо има још доста цивила, укључујући и децу.

Дакле, наша војска – хумани, љубазни људи – не могу тамо да бацају ФАБ. Да тамо није било цивила, могли су да буду употребљени и ствари би ишле брже“, рекао је Родионов.

Што се тиче пада Часовог Јара, након њега се очекују напредовања у другим правцима.

„Када падне Часов Јар, руска војска мора да уђе у оперативни простор. И тамо ће бити лакше нападати у различитим правцима, што ће, сходно томе, у великој мери погоршати положај украјинских оружаних снага.

Прочитајте још:  Атомска уцена из Украјине
Такође, генерално, није тајна да ће након пада Часова Јара, највероватније, почети нека врста кретања у области Харков. И, можда, ће постати активнији у Запорожју. Можда негде другде. Односно, у блиској будућности – мају, јуну, ако све буде по плану, требало би да видимо велики успех у овом правцу“, рекао је борац.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *