Аустрија: Ухапшена 14-годишња држављанка Црне Горе, планирала терористички напад

0

Аустрија: Ухапшена 14-годишња држављанка Црне Горе, планирала терористички напад.

Аустрији је ухапшена четрнаестогодишњакиња из Црне Горе која је, према писању аустријског медија Клајне цајтунг, планирала терористички напад на Јакоминиплац у Грацу, а истражитељи из Штајерске државне канцеларије за државну безбедност и борбу против екстремизма су то успели да спрече.

Прочитајте још:  Многи хришћани ово не знају! Знате ли због чега је баш ЈАЈЕ СИМБОЛ Васкрса
Приликом претреса куће, како пише Клајне цајтунг  истражитељи су запленили секиру и нож.

– Четрнаестогодишњакиња, која је црногорска држављанка, сада је у притвору – наводи се у тексту и додаје да је она пре неколико дана напунила 14 година и стога кривично одговорна.

Информација о планираном нападу дошло је од једног европског безбедносног органа. На тај начин су локални истражитељи из Штајерске државне канцеларије за државну безедност и борбу против екстремизма (ЛСЕ) ушли у траг првобитно непознатим особама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Полицајци су обезбиједили разговор у којем је млада ђевојка из Граца наводно пријавила планирани терористички напад на Јакоминиплац у Грацу. Тинејџерка је вец́ припремила оружје – сјекиру и нож – као и потпуно црну ођец́у за злочин. Четрнаестогодишњакиња је послала слике “истомишљеницима” у иностранство преко сервиса за слање порука Телеграм. Циљ напада су били “неверници” – наводи Клајне цајтунг.

Пронађени су видео снимци

Прочитајте још:  Научници у лабораторији направили злато од пластике
Користећи историју ћаскања и активности на друштвеним мрежама, државна полиција Штајерске је успела да истражи четрнаестогодишњакињу која живи у Грацу.

– Истражитељи су извршили претрес куће тинејџерке из Црне Горе по налогу јавног тужилаштва у Грацу. Званичници су запленили оружје, одећу и неколико носача података. У оквиру иницијалног прегледа, истражитељи су наишли на различите пропагандне материјале Исламске државе, као и на бројне видео снимке борби и погубљења. Претходне истраге су такође пружиле доказе о активностима на релевантним форумима за ћаскање. Носиоци података се сада форензички процењују – наводи се у тексту.

Реакција из Црне Горе у овом моменту нема

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *