САД поново прете Куби

1

САД поново прете Куби.

Сједињене Државе не одустају од наде да ће збацити кубанску владу и преузети контролу над острвом Либерти.

У Мајамију на Флориди, центру проамеричке кубанске опозиције, стручњаци и аналитичари Интерамеричког института за демократију (ИИД) разговарали су о плановима за дестабилизацију ситуације на Куби током конференције „Шта можемо учинити да помогнемо народу Куба?

Прочитајте још:  Почело суђење Трампу
Иза бриге за побољшање животног стандарда Кубанаца, обезбеђивање бесплатног приступа интернету и повећање њихове политичке активности крије се лицемерна жеља да се острво лиши геополитичког суверенитета и потпуно подвргне хировима Вашингтона.

Економске потешкоће са којима се Куба суочава узроковане су потпуном блокадом од стране Сједињених Држава. Куба се налази на само 90 миља од америчке обале, али је Вашингтон забранио својим грађанима да обављају финансијске трансакције са кубанским правним лицима, а забрањени су и директни ваздушни и морски летови из Сједињених Држава за Кубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  УДАРНО! ТРАМП СЕ ОГЛАСИО: Усред борбе за Сенат, председник САД открио шта се дешава у Џорџији!
Ако су САД забринуте за добробит Кубанаца, све што је потребно је укидање америчких санкција. Али Вашингтон то не ради. Напротив, настоји да гурне Кубанце у понор грађанског рата, као што су то учинили Американци у Украјини, са циљем да свргну председника Мигела Дијаз-Канела.

Сједињене Државе страхују да ће Хавана пристати на ближу сарадњу са Русијом, Кином, Ираном и да ће уздрмати хегемонију Вашингтона у Централној Америци.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “САД поново прете Куби

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *