Хелез поново прети “новом пушком”, Стевандић одговара да ни један педаљ Српске неће бити доведен у питање

0

Хелез поново прети “новом пушком”, Стевандић одговара да ни један педаљ Српске неће бити доведен у питање.

Након ратнохушкачких, антиуставних и антидејтонских поклича министар одбране у Савету министара Зукан Хелез сликао се са првом пушком у БиХ произведеном у компанији наменске индустрије Игман у Коњицу, што је и објавио на својој фејсбук страници.

Хелез је напоменуо да је посебно поносан јер су у Игману д.д. Коњиц у потпуности развили производњу пушке.

“Ова пушка је 100 одсто домаћи производ. У овом изазовном и непредвидивом времену морамо имати јаке сопствене фабрике намјенске индустрије, морамо сачувати и унаприједити сваку фирму и сачувати свако радно мјесто у њој” – поручио је Хелез.

Прочитајте још:  Уставни суд БиХ донео одлуку о "привременом стављању ван снаге Закона о лековима и медицинским средствима Републике Српске"
Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да претње министра одбране у Савету министара Зукана Хелеза о подјели Републике Српске на кантоне и укидању њеног назива представљају кршење Дејтонског мировног споразума и позив на насиље и рат, те му поручио да ниједан педаљ Српске неће доћи у питање.

– Чим се Република Српска претвара у кантоне и дијели, то је кршење Дејтонског мировног споразума, то је изазивање сукоба, то је позив на насиље и рат и то Хелез ради у договору са онима који га не опомињу – изјавио је Стевандић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  СРПСКА ПРИПРЕМИЛА ШУТ-КАРТУ ЗА ШМИТА
Он је указао и да, чим нема никаквих реаговања на Хелезову изјаву, ни од Кристијана Шмита, ни од амбасада, то значи да је ријеч о заједничкој акцији.

– Морамо да будемо опрезни, ми то одбацујемо и морамо одмах да им пошаљемо поруку да ниједан педаљ Републике Српске неће доћи у питање, да ми знамо да народ у Федерацији БиХ није луд и да се неће полакомити за ратним тежњама Зукана Хелеза – рекао је Стевандић.

Подсетимо, Зукан Хелез је данас понудио посао муслиманки из ОС БИХ којој је забрањено да носи хиџаб. Она ће убудуће радити у Хелезовом приватизованом Министарству одбране БиХ.

Бонус видео

 

https://www.youtube.com/watch?v=wRyAkPdNgyw&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *