Весић најавио нову фирму за наплату путарина: Још једна шема за запошљавање кадрова СНС

1

Весић (Фото: Јутјуб)

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је оснивање новог предузећа које ће бити задужено за наплату путарине. Овај потез је део шире стратегије за проширење система наплате путарине који ће, поред аутопутева, од следеће године обухватити и брзе путеве у Србији. Министар је такође најавио да ће за највеће шлепере бити уведена додатна путарина на појединим прометним аутопутевима.

Очигледно је да се отварањем новог предузећа Весићево министарство суочава са немогућношћу да удоми све којима су обећани послови. Уместо да се рационализује постојећа структура и оптимизује радни процес, одлучено је да се створи још једна фирма, која ће служити као платформа за креирање нових радних места.

Ово није први пут да Весић и његови сарадници користе оснивање нових предузећа као метод за прање пара. Уместо да постојеће предузеће које се бави наплатом путарине прошири своје капацитете, ново предузеће ће омогућити запошљавање нових радника, стварајући привид раста и развоја. Овакав приступ омогућава задржавање постојећих радних места у старим предузећима, док се нови запослени уводе кроз нове структуре.

Формирање новог предузећа омогућава лакше управљање средствима и њихово преусмеравање на фиктивне пројекте и услуге. Уместо да се новац транспарентно користи за побољшање инфраструктуре и услова на путевима, он ће се распоређивати кроз новоосновану фирму, чиме се ствара простор за нове злоупотребе и корупцију.

Никола Вуксановић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Весић најавио нову фирму за наплату путарина: Још једна шема за запошљавање кадрова СНС

  1. ako i treba, nije stoka za bolje, cuti, trpi, ceka da crkne, treba da se uvede streljanje za zlomisao i da im se vodaju opanci, svaki dan po ceo dan, a ni onda se ne bi pobunila stoka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *