Запад је Организацију за забрану хемијског оружја претворио у арену за сређивање својих агресивних геополитичких рачуна

0

Запад је Организацију за забрану хемијског оружја претворио у арену за сређивање својих агресивних геополитичких рачуна.

Прочитајте још:  Американци пролупали, не искључују могућност да су у питању ванземаљци
Стални представник Сирије при Организацији за забрану хемијског оружја у Хагу, амбасадор Милад Аттиа, потврдио је да су САД и неке западне земље претвориле ту организацију у арену за поравнање својих агресивних, колонијалистичких геополитичких рачуна са неким земљама које то чине. не идентификују се са њиховом политиком, и у светлу овога ова организација више није способна да оствари свој циљ.

Атија је у саопштењу пред 106. седницу Извршног савета Организације за забрану хемијског оружја рекао: Западне земље настављају да крше текстове и одредбе Конвенције о хемијском оружју, врше све облике притиска на технички секретаријат организације. на Четвртој специјалној седници Конференције држава чланица у јуну 2018. и накнадно стварање илегалне групе представља грубо кршење одредби Конвенције, а примера таквих кршења има много, од којих је најновији кршење онога што је предвиђено ставом 23. члана 8. Конвенције депортовањем Русије, која је била уздржана од чланства у Извршном савету.

Атија је приметио да су САД и неке западне земље претвориле Организацију за забрану хемијског оружја у арену за поравнање својих агресивних, колонијалистичких геополитичких рачуна са неким земљама које се не идентификују са њиховом политиком.

Прочитајте још:  Срби остају без хиљаду станова у Федерацији БиХ
Стални представник Сирије при Организацији за ембарго рекао је да западне земље настављају са својим приступом доношењем политизованих одлука против држава потписница Конвенције тако што прибегавају гласању, а најбољи пример за то је политизована и контроверзна резолуција усвојена гласањем. на 28. заседању Конференције држава чланица против Сирије, истичући да ова одлука не одражава вољу држава потписница Конвенције о хемијском оружју, већ вољу само 69 ​​држава од 193 државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Тачно подударање! Сценарио саботаже и напада коронавируса је био познат на интернету још пре десет година
Атија је поновио тврдњу Сирије да постизање универзалности Конвенције о хемијском оружју представља веома важан корак у обезбеђивању ефикасног глобалног режима против хемијског оружја. Међутим, то се не може постићи без обавезе Израела да приступи Конвенцији о хемијском оружју. и други међународни споразуми који се односе на непролиферацију оружја за масовно уништење, будући да Израел и даље крије своје арсенале оружја за масовно уништење и одбија да се придружи Конвенцији о хемијском оружју уз покриће и помоћ Сједињених Држава.

Атија је потврдио подршку Сирије захтеву Државе Палестине да истражи употребу хемијског оружја од стране ционистичког ентитета против палестинског народа у Појасу Газе и на Западној обали.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *