АНДРИЈА МАНДИЋ НАЈАВИО ПОВРАТАК КАПЕЛЕ, МОНТЕНЕГРИНИ У БУНИЛУ: На Ловћену, као и Црној Гори, има места за све!

0

(фото:Наука и култура)

АНДРИЈА МАНДИЋ НАЈАВИО ПОВРАТАК КАПЕЛЕ, МОНТЕНЕГРИНИ У БУНИЛУ: На Ловћену, као и Црној Гори, има места за све!

Прочитајте још:  Како Сорош контролише медије!
Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић је данас на Цетињу иницирао идеју обнављања Његошеве капеле на Ловћену.

“Повратак Његошеве капеле на Ловћен по мом мишљењу био би и симболички и реално велики историјски корак савремене Црне Горе. Без обзира на све наше тренутне пролазне разлике и неспоразуме био би то не само знак политичке зрелости и мудрости, него и знак истинског народног помирења и благотворног окупљања око оног што нас судбински повезује. Уверен сам на добробит Црне Горе и свих њених грађана. То не значи да би било ко рушио Маузолеј на Ловћену, којег су такође саградили наши преци и који представља део наше историје, већ да би народ Црне Горе саградио капелу исту онакву какву је свом стрицу посветио Петар Петровић Његош и у њој похраниули његове свете мошти што је и била његова сама жеља,” рекао је Мандић на свечаности поводом додјеле Тринаестојулске награде у Владином дому на Цетињу.

Према његовим речима на Ловћену се више ништа неће рушити него градити.

Шаљемо поруку за нове нараштаје у Црној Гори да ће наша земља бити по мери свих њених грађана и у њој ће баш као и на Ловћену бити места за све. Та капела не би била дело било којег појединца и не би могао нико да диже споменик себи а да прича о Његошу, већ место свих нас из Црне Горе који би је заједнички градили како би могли да се окупимо око ње и братски радимо за будућност наше државе и свих грађана ове прелепе земље, казао је Мандић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зашто се Сорош повлачи из Европе, а остаје на Балкану? Запад је леш, овде почиње лов на душе!
Он наводи да је сваки народ и свака земља која се прикључила Европској унији унела нешто своје у ту заједницу народа и држава.

Приступили су са својом прошлошћу и сном о властитој будућности. Црна Гора на том путу може уздигнутог чела да стане иза Војислављевића, Стефана Немање, Мирослављевог јеванђеља, Балшића, Црнојевића, Октоиха, Петровића Његоша и огромног културног наслеђа наших великих градитеља различитих цивилизацијских и верских стваралаца. Наш начин живота и прожимање православља, католицизма и ислама је створио посебни координатни систем који је доминанстно обликовао и традиционални карактер овдашњег човека, истакао је он између осталог.

Мандић је искористио ову прилику да како је рекао “кад указујемо поштовање високим дометима у областима савремене, науке, културе и уметности да баш овде, баш на Петровдан још једном поменем овај веома важан задатак и судбинску обавезу која стоји пред данашњом Црном Гором и свим њеним грађанима”.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *