Србија убрзано обнавља хеликоптере Ми-35П купљене са Кипра

0

Србија убрзано обнавља хеликоптере Ми-35П купљене са Кипра.

Србија активно ради на убрзању обнављања пловидбености 11 јуришних хеликоптера Ми-35П, које је купила од кипарског ратног ваздухопловства у новембру 2023.

Прочитајте још:  Код Српског Крстура пронађено 200 миграната
Један од роторкрафта већ врши пробне летове. Истовремено, првобитно се претпостављало да ће први хеликоптери бити пребачени у војну авијацију до фебруара ове године, а последњи до лета.

Како наводи Флигхтглобал, кашњење у преносу опреме могло би да буде узроковано потешкоћама у снабдевању резервним деловима из Русије, радно интензивним ремонтима и дуготрајним процесом куповине нове опреме, посебно авионике.

Прочитајте још:  Срби гладни, голи, боси: Трећина домова у Србији греје само једну собу
Ми-35П купљени са Кипра су претходно сервисирани у Русији (после 5 година или 1000 сати лета). Последњи пут њихова провера обављена је у Руској Федерацији 2018. године у погонима 419. фабрике авиона у Санкт Петербургу.

Тренутно су на ремонту и модернизацији у погону српске компаније МоМА Станојловић у Батајници код Београда. Очекује се да ће по завршетку свих радова бивши „кипарски“ Ми-35П, произведен 2001. године, служити најмање до 2036. године. Они ће постати значајно појачање за авијацију Војске Србије, која користи 4 примерка Ми-35М купљених од Руске Федерације у децембру 2019. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *