ДОКЛЕ ИДЕ ПАТОЛОШКА ПОХЛЕПА ЗА ВЛАШЋУ? „Уједињена опозиција Крагујевца“ планира да изнесе лажне податке о еколошком загађењу у овом граду

0
крагујевца

Фото: Printscreen

Лидери коалиције „Уједињена опозиција Крагујевца“, коју предводе бивши градоначелник Верољуб Стевановић и „еколошки“ активиста „Крагујевачке иницијативе“ Слађан Ракић планирају да злоупотребе предстојећи скуп против ископавања литијума који је заказан за 7. август да на њему изнесу лажне и фабриковане податке о наводној лошој еколошкој ситуацији у овом граду.

Како сазнајемо, ради се о малициозно фалсификованим документима о наводном загађењу ваздуха од стране градске топлане, као и пожару на депонији у Јовановцу, за који намеравају да изнесу да су допринели „еколошкој катастрофи“ у Крагујевцу која наводно прети да има „несагледиве последице“.

Ако се загребе испод површине кристално је јасно да је реч је о дуго припреманој „операцији“ крагујевачке опозиције на коју су се одлучили након што је јула месеца дефинитивно објављено да ће захваљујући напорима српских власти компанија ФЦА Србија у „Стелантисовој“ фабрици у овом граду покренути производњу електричног аутомобила „Фиат Панда“ , чиме је Србија доспела на мапу малобројних произвођача електричних возила у Европи, а што ће унапредити Крагујевац у центар аутомобилске индустрије у региону, а и шире.

Управо из тих разлога опозициони политичари који су у време док су били на власти Крагујевац „задужили“ пропалом аутомобилском индустријом и рекордном незапосленошћу, претварајући га у град из кога су се млади масовно исељавали, у актуелном тренутку бирају тему наводног еколошког загађења да покушају да „оживе“ своје учмало политичко деловање служећи се као много пута до сада лажима и подметањима.

На тај начин злоупотребом теме ископавања литијума за промоцију фалсификованих и нетачних података о угроженој животној средини, они заправо лицемерно покушавају да обезвреде историјски искорак на пољу савремене еколошке технологије у аутомобилској индустрији, који ће у њиховом граду отворити бројна нова радна места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  "Дојче веле": Пола Европе на улицама због обавезне вакцинације

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *