Неверноватно али истинито: ФБИХ поништила одлуку о екслоатацији руде

3
возило, полиције

Неверноватно али истинито: ФБИХ поништила одлуку о екслоатацији руде.

Прочитајте још:  Орлић дочекао "браћу" из Азербејџана, узвратили му недавну посету
Овим је стављена тачка на питање дођеле државног земљишта, које је ова компанија требала користити за даљу експлоатацију руде и складиштење јаловине на подручју ове опћине.

“Ми смо ту одлуку поништили. То значи да смо испоштовали одлуку Уставног суда БиХ, да смо врло одговорна влада и да поштујемо институције ове земље”, рекао је у сриједу, 14. аугуста, за Радио Слободна Европа министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Федерације БиХ Кемал Хрњић.

Уставни суд БиХ је 11. јула ове године поништио одлуку Владе Федерације БиХ којом је 2023. године пренамијенила 72.000 квадратних матара шумског земљишта код Вареша и дала га на “привремено кориштење” британској компанији Адриатиц Металс.

Овде је крајем јануара 2024. почела експлоатација руда и минералних сировина, а планирана је производња цинка, барита и олова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нисам се чуо с њима. Одлука о наставку пословања је на њима, ми немамо више ништа с тим”, одговорио је министар Хрњић на питање да ли се чуо с представницима компаније Адриатиц Металс из Вареша.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Неверноватно али истинито: ФБИХ поништила одлуку о екслоатацији руде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *