Патрушев: Запад покушао да организује обојену револуцију у Србији

0
петрушев

Николај Петрушев

Помоћник руског председника Владимира Путина Николај Патрушев оценио је да је Запад покушао да организује ”обојену револуцију” у Србији, смени легитимну власт и уместо ње доведе “политичаре лојалне САД”.

”Знамо да Запад користи различите разлоге за организовање ‘обојених револуција’ и покушава да замени легитимне владе политичарима који се обучавају у иностранству који су послушни Вашингтону. Запад је то покушао да уради и у Србији”, рекао је Патрушев, а преноси московски лист Известија.

Патрушев је рекао да се САД такође ”мешају” у суверене послове Венецуеле.

“После још једног неуспелог покушаја државног удара у овој земљи, Вашингтон нуди Николасу Мадуру превремену оставку, обећавајући му заузврат да ће се одрећи даљег гоњења у складу са америчким законима”, рекао је Патрушев.

У Београду је прошле суботе организован протест против ископавања литијума и компаније Рио Тинто, а учесници протеста окупили су се на Теразијама, након чега су блокирали саобраћај на железничким станицама “Нови Београд” и “Прокоп”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *